Schrijnend: 8 Club Brugge-spelers tussen 10 grootste marktwaarde-dalers sinds januari 2023

Het einde van het seizoen is een feit. Hoewel sommige clubs alweer aan het trainen zijn, is het nog een dikke maand wachten op een eerste match met inzet. Bijgevolg heeft ook Transfermarkt een update van haar marktwaarden doorgevoerd. En daar vallen heel wat opmerkelijke zaken uit te halen...

Grootste marktwaarde-dalers

Eerder maakten we al een artikel met de grootste marktwaarde-winnaars sinds januari 2023. Daar was er onder meer plaats voor Gift Orban, Arthur Vermeeren en Bart Verbruggen. Helaas is er ook een keerzijde van de medaille. Welke spelers verloren het meest aan marktwaarde sinds begin dit jaar? Voetbalflitsen goot het even in een makkelijk overzicht.

Roman Yaremchuk

Tussen de tien grootste markwaarde-dalers zitten er maar liefst acht spelers van Club Brugge: Roman Yaremchuk, Andreas Skov Olsen, Hans Vanaken, Ferran Jutglà, Raphael Onyedika, Kamal Sowah, Clinton Mata en Tajon Buchanan. Zij hebben er echt geen goed seizoenseinde opzitten en zijn logischerwijs gezakt in marktwaarde. Roman Yaremchuk is in een half jaar tijd maar liefst zeven miljoen euro minder waard geworden.Ook Yari Verschaeren (Anderlecht) en Jens Petter Hauge (Gent) zijn in enkele maanden tijd licht gedaald.

grootste dalers in marktwaarde

Roman Yaremchuk begon nochtans goed aan het seizoen, met onder meer een doelpunt op zijn debuut. Helaas kon hij de laatste maanden letterlijk niks betekenen voor blauw-zwart.