Hoe het publiek een cruciale rol speelt in Club Brugge - Antwerp

Een wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp, dat is meteen ook een duel tussen de oudste clubs van België. Antwerp draagt namelijk stamnummer één, terwijl Club Brugge de derde officieel ingeschreven ploeg in België is. Het stamnummer twee van Daring Club Molenbeek werd in 1973 opgeheven. De rivaliteit tussen Antwerp en Club Brugge houdt ondertussen al meer dan 100 jaar stand, dat is ook duidelijk te merken aan de invloed die beide supporterskernen op het duel hebben.

Wil je zelf ook een online sportweddenschap afsluiten?Registreer je dan bij Unibet!

Rivaliteit tussen Club Brugge en Antwerp

Club Brugge en Antwerp hebben in de geschiedenis van het Belgisch voetbal al heel wat duels uitgevochten. Al sinds 1908 wordt deze strijd gezien als een risicomatch, door de diepgewortelde rivaliteit die bij beide supporters heerst. Diezelfde supporters staan dan ook, in goede en slechte tijden, als één blok achter hun ploeg. Vooral thuis is de drang groot om niet af te gaan tegen je grote rivaal en verrassend genoeg gebeurt dat ook bijna zelden.

Gesteund door de twaalfde man

Sinds de terugkeer van Antwerp naar eerste klasse in 2017 speelden ze 24 keer tegen Club Brugge. Daarvan won amper vier keer de uitploeg het duel. In elk ander geval pakte de thuisploeg de overwinning of eindigde de wedstrijd op een gelijkspel.  Zo eindigde het meest recente duel op een 2-1 overwinning voor Antwerp.  De twee wedstrijden daarvoor hield Club de drie punten in Jan Breydel met respectievelijk een 2-1 en 2-0 overwinning. Antwerp won dan weer vier wedstrijden geleden op de Bosuil met 3-2,… en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Voorspelling Club Brugge - Antwerp

Als deze trend zich ook komende zondag voortzet, dan zal Club Brugge als winnaar uit de bus komen. Op zich zou dat momenteel ook geen onlogisch resultaat zijn, want Blauw-Zwart doet het momenteel heel wat beter in de Champions’ Play-offs dan Antwerp. Zo pakten ze een punt tegen Cercle én daarna de drie punten tegen Anderlecht met een overweldigende 3-1 overwinning.

Antwerp staat momenteel op de allerlaatste plaats, nadat ze twee keer op rij verloren in de Champions’ Play-offs. Dat deed het respectievelijk tegen Anderlecht en KRC Genk. Dat ze nu plots het tij zouden kunnen keren tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion, dat lijkt momenteel een grote onwaarschijnlijkheid.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster! Lees zeker ook onze voorbeschouwing op de wedstrijden: KRC Genk – Cercle Brugge en Anderlecht – Union SG.