Alles is nog mogelijk na doelpuntrijke 1ste helft tussen Gent en Westerlo

KAA Gent domineert de Europe play-offs met 12/15 en zes punten voorsprong op dichtste achtervolger KV Mechelen. De Kakkers wonnen zaterdagnamiddag vlot met 3-0 tegen OH Leuven en zetten zo dus druk op de Gentenaars. De laatste confrontatie tussen Gent en Westerlo eindigde in het voordeel van blauw-wit. Toen werd het 0-3 via goals van Gandelman (2x) en Tissoudali.

Gebeurtenissen eerste helft

Westerlo liet er in de openingsfase van de eerste helft geen gras over groeien. Een voorzet vanop links valt voor de voeten van de Iraanse Sayyadmanesh. Die besluit richting doel, waarbij de bal in de vlucht nog door de hak van Stassin gedevieerd wordt. Gent-doelman Roef is kansloos en mag zich na nog geen minuut spelen al omdraaien. Even later kon Roef de 0-2 met een goede save verhinderen. Na een kwartier moest de doelman van Gent opnieuw in actie komen op een schot van Madsen. Rond minuut 20 is Gent voor het eerst gevaarlijk en het is meteen raak. Omri Gandelman mag een vrije trap helemaal vrij inkoppen. Erop en erover dacht Gent, want nog geen minuut later maakt Fernandez-Pardo dankbaar gebruik van een communicatiefout tussen Tagir en doelman Gillekens. Zo was Gent 20 minuten lang onderliggende partij, maar staat het wel op een 2-1 voorsprong. Davy Roef, die een goede match speelde, maakt bij een volley van Madsen dan toch een foutje waardoor de Kemphanen terug langszij komen. Vijf minuten voor de rust redt de paal Gent van een achterstand aan de rust. Westerlo's Costa Ricaanse winger Alcocer besluit met rechts tegen de staak.

Kijk jij ook uit naar een zondag vol Belgisch voetbal? Klik hier!