WOW! Ex-JPL-speler met meer dan 120 matchen speelt nu op 37-jarige leeftijd in 3e provinciale

Ken je Cephas Chimedza nog? De Zimbabwaan voetbalde in een ver verleden nog bij Germinal Beerschot en STVV. Ondertussen is de 37-jarige middenvelder aan het uitbollen bij Derde Provincialer Willebroekse SV. Chimedza stond in de Jupiler Pro League gekend om zijn uitstekend technisch vermogen en groot loopvermogen. Als hij in zijn dagje was, bleek er geen houden aan. 

Cephas Chimedza

Cephas Chimedza begon zijn professionele voetbalcarrière in zijn thuisland bij Dynamos FC en CAPS United FC. Bij die laatste vertrok hij in 2005 om zijn geluk te beproeven in Europa, meer bepaald bij Germinal Beerschot. Bij de Ratten speelde Chimedza in totaal vijtien keer. Het was pas bij Sint-Truiden dat hij een echte vaste waarde werd. Bij de Limburgers speelde hij 121 wedstrijden en scoorde hij daarin negentien keer. Daar speelde de Zimbabwaan samen met spelers als Ibrahima Sidibe en Simon Mignolet. Bij de Kanaries liep het echter fout toen hij zwaar geblesseerd geraakte aan de knie. Die blessure beperkte zijn voetbalkwaliteiten, waardoor hij steeds verder afzakte. Hij speelde later nog bij Royal Kapellen FC in Tweede Nationale, maar dat werd ook geen succes. 

Willeberoekse SV

Momenteel is Chimedza op 37-jarige leeftijd nog steeds actief. Hij is speler van Derde Provincialer Willebroekse SV. Daar scoorde de Zimbabwaan al meer dan 150 goals en hij heeft zich zelfs laten overhalen om in 2022 weer mee te doen. Dit seizoen scoorde hij toch al weer knap zeven goals!

Cephas Chimedza

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link