De 10 GROOTSTE WK-verrassingen sinds 1994 ... met onder meer Marokko, Kroatië en Bulgarije!

De overwinning van Marokko tegen Spanje was bijlange niet de enige stuntzege op het WK in Qatar. Denk maar aan de overwinningen van Japan tegen Spanje en Duitsland, Argentinië die verrassend onderuit ging tegen Saudi-Arabië, Kameroen die een 1-0 zege boekte tegen Brazilië en Frankrijk die zich liet vangen door Tunesië. Maar Marokko is ongetwijfeld dé grootste verrassing op het WK, gezien hun plekje in de kwartfinales.

Marokko op het WK

Marokko is op het WK in Qatar nog steeds ongeslagen. Het kreeg amper één doelpunt tegen, een owngoal dan nog. Gewonnen werd er van België, Canada en Spanje, terwijl Kroatië op een 0-0 gelijkspel werd gehouden. Je hebt wel nog Kroatië in de kwartfinales, maar Marokko is ongetwijfeld het grootste 'kneusje' tussen de laatste acht. En dat hebben ze volledig verdiend, mede dankzij de fenomenale prestatie van Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge).

Grootste WK-verrassingen sinds 1994

Voetbalflitsen zocht even op wat de WK-grootste verrassingen waren van de afgelopen 28 jaar. We bekeken alle resultaten vanaf het WK in 1994 en zetten alle ploegen in een lijstje die het verrassend ver schopten gezien hun voetbalgeschiedenis. Zo is er nog plaats voor Kroatië, Costa Rica, Uruguay, Paraguay, Ghana, Zuid-Korea, Turkije, Zweden en Bulgarije. Vooralsnog kon er niemand van hen de wereldtitel winnen, maar ooit zal dat wel eens gebeuren zeker?

De stuntzege tegen Spanje werd uiteraard massaal gevierd door de Marokkanen! 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link