Wie is Jacob Ondrejka, toptalent van Antwerp die voor 1,5 miljoen euro overkwam van Elfsborg?

Jacob Ondrejka is één van de nieuwe aanwinsten van Royal Antwerp FC. Zijn komst werd al enkele maanden geleden bevestigd, maar nu pas sloot de jonge Zweed aan bij de Great Old. Ondrejka komt voor 1,5 miljoen euro over van Elfsborg en scoorde ook op zijn debuut voor de Zweedse nationale ploeg. Tijd om dit rastalent beter te leren kennen!

Wie is Jacob Ondrejka van Antwerp?

Jacob Ondrejka werd op 2 september 2002 geboren in Landskrona (Zweden). Sinds 2020 kwam hij uit voor de Zweedse eersteklasser Elfsborg en speelde hij er zich geleidelijk aan in de harten van de fans. Toen hij amper zeventien jaar was, kon hij al meer dan 500 speelminuten verzamelen. Vorig seizoen was hij er titularis, maar dit seizoen brak hij pas echt door. In de Zweedse competitie (die pas na de winterstop begint) was hij goed voor zeven goals en vijf assists in twaalf wedstrijden. Het lijkt dan ook alsof Antwerp al winst heeft gemaakt op haar zomeraankoop. Ondrejka's marktwaarde bedraagt nu al 2,5 miljoen euro, terwijl de Great Old amper 1,5 miljoen euro moest betalen.

Hier zie je al enkele flitsen van Ondrejka:

Ondrejka Zweedse nationale ploeg

De Zweedse rechtsbuiten die ook op links uit de voeten kan, komt zelfs al uit voor de nationale ploeg. In het verleden was dat bij de U17 en U21, maar sinds kort ook voor de A-ploeg. Zo maakte hij in januari 2023 zijn debuut tegen IJsland. In een oefenmatch stond hij meteen 90 minuten in de basis en scoorde hij de winning goal. Het begin van een mooie carrière, want Ondrejka staat gekend als een toptalent. Breekt hij dit seizoen ook door in de Jupiler Pro League?

Begin juni nam Ondrejka afscheid van Elfsborg: 

Ook interessant