26 goals dit seizoen... Ex-JPL-sluipschutter scoort nu ook al voor z'n land: "Hij is beter dan Benzema"

Voor de Belgische voetballiefhebber is Georges Mikautadze uiteraard lang geen onbekende naam. De Fransman speelde twee seizoenen lang namelijk in België. Met Seraing promoveerde hij in het seizoen 2020-2021 naar de Jupiler Pro League, nadat hij zelf negentien keer scoorde. Vorig seizoen was hij actief in 1A en ook daar toonde hij flitsen van zijn talent. De teller belandde uiteindelijk op veertien goals. Afgelopen zomer keerde hij terug naar zijn moederclub FC Metz en ook daar maakte hij het mooie weer. Die vorm nam hij meer naar de nationale ploeg van Georgië.

Georges Mikautadze vs Cyprus

In de EK-kwalificatiematch moest Georgië zondag een bezoekje brengen aan Cyprus. Het begon goed voor de Georgiërs, want Mikautadze - wie anders - zette hen al op voorsprong na een halfuur. Enkele minuten later kwamen de bordjes gelijk, maar in min 84 trok Georgië toch nog de driepunter over de streep na de winning goal van Davitashvili. Met een 4 op 6 springen ze zo over Spanje naar de tweede plaats.

"Ik hoop echt dat Lyon haar pijlen richt op Mikautadze van Metz!"

"We moeten echt Mikautadze halen, een jonge 9 en niet te duur, uit de Ligue 2.

"Mikautadze was de beste speler uit de Ligue 2."

"Het duo Mikautadze-Kvaratskhelia gaat alles kapotspelen."

"Mikautadze is beter dan Benzema."

"Mikautadze kan de laatste tijd echt niet stoppen met scoren."

"Mikautadze is echt een geweldige speler, zo sterk."

Bekijk hieronder zijn doelpunt:

Georges Mikautadze vs Bordeaux

Enkele weken geleden was Mikautadze al de grote man voor Metz: met twee goals leidde hij hen naar een knappe 3-0 zege tegen de rivaal uit Bordeaux.

"Georges Mikautadze, ééntje om in de gaten te houden."

"Het zou me verbazen moest Mikautadze geen toptransfer maken deze zomer. Enorm potentieel."

"Ik was gisteren op de match van Metz. We moeten Mikautadze echt halen deze zomer, wat een speler."

"Net de samenvatting gezien. Mikautadze is enorm, neem de hypetrein maar."

"Als je naar zijn matchen kijkt, dan weet je dat Mikautadze gaat eindigen bij een Europese topclub."

Hieronder vind je een samenvatting van zijn seizoen terug:

Georges Mikautadze

Georges Miktaudaze speelde in de jeugd voor FC Gerland, Olympique Lion en AS Saint-Priest. In juli 2017 tekende hij bij FC Metz, dat hem tussen 2020 en 2022 twee seizoenen uitleende aan RFC Seraing. Eerst nog in de Eerste Klasse B, daarna in de Jupiler Pro League. De Georgische aanvaller zou bij de Waalse club maar liefst 36 keer scoren in 57 matchen. Straffer nog: op zijn debuut voor Seraing scoorde hij meteen vier keer op het veld van Lommel. Daarna scoorde hij nog hattricks tegen Lierse Kempenzonen, Club NXT, Lokeren-Temse en Zulte Waregem. Bij het kneusje uit de Jupiler Pro League zou hij uiteindelijk dé man worden.

Van Seraing naar FC Metz

FC Metz besloot daarom om de 22-jarige aanvaller een kans te geven in de A-ploeg, samen met onder meer Youssef Maziz, die andere ex-Seraing-huurling. En Mikautadze doet het erg goed in de Ligue 2, al is dat nog maar een understatement. Dit seizoen zit hij al aan 26 goals goals en 9 assists in 42 matchen voor club en land. Metz eindigde tweede, wat goed was voor promotie naar de Ligue 1. Mikautadze zelf werd topschutter, best opvallend nadat hij twee jaar geleden nog topscorer werd in de Belgische Tweede Klasse. De Georgiër rijgt nu al drie seizoenen de doelpunten aaneen en wordt ook belangrijker voor zijn land. 

Burnley

Opvallend: Vincent Kompany wilde Georges Mikautadze vorig jaar nog transfereren naar Burnley. FC Metz zou uiteindelijk een bod van 2,5 miljoen euro weigeren. Wie weet, volgt er straks een nieuw bod, want de man is echt aan het knallen!

Burnley doet bod op Georges Mikautadze

Georges Mikautadze maakte meteen indruk in zijn eerste matchen voor Seraing, ondertussen meer dan twee jaar geleden.