Ooit 2x kampioen met Club Brugge, nu 5-0 onderuit in Griekenland na knalprestatie van RSCA-flop

Panathinaikos FC won zondag met zware 5-0 cijfers van Atromitos. Op zich geen opmerkelijke wedstrijd voor de Belgische voetballiefhebber, maar toch waren er twee ex-JPL-spelers die een opmerkelijke rol vervulden. Eéntje in de positieve en ééntje in de negatieve zin. Filip Djuricic (ex-Anderlecht) scoorde twee doelpunten en gaf een assist, terwijl Laurens De Bock (ex-Club Brugge) een zwakke match speelde en vijf doelpunten om de oren kreeg. Verder speelt ook Denzel Jubitana (ex-Waasland-Beveren) bij Atromitos.

Laurens De Bock Club Brugge

Spelers die jarenlang in de Jupiler Pro League speelden, maar daarna ietwat in de vergetelheid raken... Zo zijn er in overvloed! Wie daar ook bij hoort, is Laurens De Bock. Jarenlang was Bockie de vaste linksachter bij Club Brugge, waarvoor hij uiteindelijk 177 keer voetbalde en twee keer kampioen werd. Na die laatste titel werd hij echter naar de uitgang verwezen en sindsdien reeg hij de ploegen zowat aan elkaar. Tegenwoordig is hij in Griekenland actief bij Atromitos.

Laurens De Bock Panathinaikos Atromitos

De Bock stak in 2018 het kanaal over richting Engeland, waar hij het truitje van Leeds aantrok. Verder dan zeven optredens kwam hij echter nooit en dus werd hij vier keer uitgeleend: KV Oostende, Sunderland, ADO Den Haag en Zulte Waregem. In de zomer van 2022 zomer was hij einde contract en zo koos hij voor een speciaal avontuur, in Griekenland. Hij zette zijn handtekening onder een contract bij Atromitos Athen. Daar is hij een vaste waarde, maar vecht hij dit seizoen wel tegen degradatie. Na zeven matchen konden ze nog niet winnen. Zo verloren ze zondag met zware 5-0 cijfers van topploeg Panathinaikos. Ook Denzel Jubitana (ex-Waasland-Beveren) kon de Griekse ploeg niet behoeden van deze zware nederlaag.

Filip Djuricic Panathinaikos

De grote man bij Panathinaikos was zondag Filip Djuricic. De 31-jarige Serviër werd in het seizoen 2015-2016 door Benfica uitgeleend aan RSC Anderlecht, waar hij in twintig matchen amper één keer kon scoren. Zijn uitleenbeurt werd een flop, net als enkele transfers de jaren nadien. Tegenwoordig is hij actief bij Panathinaikos, waar hij ook mee in de Europa League speelt. Met twee goals en één assist was hij zondag dé man van de match tegen Atromitos (5-0). Eerder dit seizoen scoorde Djuricic als aanvallende middenvelder ook al tegen Dnipro en AEK Athene. Zijn club staat momenteel op een tweede plek met zestien punten na zeven wedstrijden.

Traditieclub Panathinaikos draait net als vorig seizoen vlot mee bovenin het klassement: