De 7 steden met het minst aantal inwoners die nog Europees spelen, Union op plek 3!

Vrijdagmiddag werd er geloot voor de achtste finales van de Conference League. Anderlecht mag het opnemen tegen Villarreal. De paars-witte fans waren het allemaal eens over de zware, maar mooie loting tegen de Spaanse subtopper. Wij bij Voetbalflitsen hebben de kleinste steden (qua aantal inwoners), met een club die nog Europees actief is, in een lijstje gegoten. 

Steden met minste inwoners die nog Europees spelen

Met het minst aantal inwoners vinden we op plek één de tegenstander van Anderlecht terug, Villarreal. De Spaanse stad telt niet meer dan 51 duizend inwoners. Op plek twee vinden we AEK Larnaca terug, afkomstig uit Cyprus. Voor de volgende plekken zoeken we het iets dichterbij. Met Union SG, Club Brugge en Anderlecht zijn de Belgische clubs sterk vertegenwoordigd in deze lijst. Sheriff Tiraspol, de kleine club uit Moldavië, sluit de lijst af met iets meer dan 133 duizend inwoners. 

De steden met het minst aantal inwoners die nog Europees spelen; Villarreal (Spanje), AEK Larnaca (Cyprus), Union SG (België), AZ Alkmaar (Nederland), Club Brugge (België), Anderlecht (België) en Sheriff Tiraspol (Moldavië).

Union SG speelt in de achtste finales van de Europa League opnieuw tegen het Duitse Union Berlin. Senne Lynen wist als enige te scoren in de groepswedstrijd tegen de Duitsers: 0-1. 

Ook interessant