DOMINANTIE! In deze Europese competitie zijn er nog maar 2 (!) ploegen kampioen geworden

De Servische Super Liga werd opgericht in 2006 en bestaat dus nog niet zolang. Dit seizoen was het de zestiende editie van de competitie en na een lange en intense titelstrijd met de nodige rellen tussen de grote rivalen Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado, trok Rode Ster aan het langste eind. Alweer.

Tweestrijd tussen Partizan en Rode Ster

Na zestien seizoenen in de hoogste klasse van Servië zijn er namelijk nog maar twee ploegen die de titel hebben binnengehaald: Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado. Rode Ster Belgrado pakte dit seizoen de titel en eindigde twee punten voor Partizan. Ze hebben nu beide acht titels, dus je kan echt wel van een tweestrijd spreken. De rivaliteit tussen deze twee ploegen is enorm waardoor er trouwens soms zware rellen zijn. Spijtig genoeg gebeurt dit tegenwoordig meer en meer, zelf tijdens de Champions League-finale waren er rellen, terwijl er een groot volksfeest werd verwacht. 

Dominantie

Rode Ster Belgrado won de eerste editie van de Super Liga in 2007, daarna begon Partizan meer en meer de competitie te domineren met maar liefst zes titels op rij! Vanaf 2014 werd Rode Ster sterker en konden ze de concurrentie met Partizan aangaan. Tussen 2013 en 2017 wisselden ze elkaar af als kampioen. Rode Ster nam de fakkel over in 2018 en vanaf dan wonnen ze elk jaar de titel. Na de vijf titels op rij heeft Rode Ster zich naast Partizan gezet met acht titels voor beide ploegen. Het belooft zeer spannend te worden in Servië de komende seizoenen. Laat ons hopen dat er ook nog eens een andere ploeg mee kan strijden om de titel!