Zeer verrassend! Ruud Vormer onthult zijn minst favoriete tegenstander: "Was altijd heel vinnig op mij!"

Ruud Vormer was na veel getouwtrek eindelijk eens te gast in de podcast MIDMID van Play Sports. De 35-jarige Nederlander, die deze zomer Club Brugge definitief inruilde voor degradant en streekgenoot Zulte Waregem, was tegen podcasthosts Evert Winkelmans en Sam Kerkhofs op zijn zachts uit te drukken onthullend over verschillende dingen tijdens zijn voetbalcarrière. Zo verklapte hij ook wie zijn minst favoriete tegenstander was toen de Nederlander voor Club Brugge speelde...

Ruud Vormer minst favoriete tegenstander

"Mijn minst favoriete tegenstander bij Club Brugge? Kristof D'haene, de linksachter van KV Kortrijk", verraste Vormer in de podcast. "Ik ging altijd in die hoeken, en hij was altijd heel vinnig op mij. Een goeie linksback vond ik dat, hij had een goeie trap en voorzet. Hij was tegen mij altijd een beetje ambetant, maar daarbuiten vond ik hem wel een aardige jongen."

De keuze van Vormer is op zijn minst opvallend te noemen. Zo kwam Vormer tijdens zijn periode bij Club Brugge vaak in de Champions League, tegen Real en Atletico Madrid, Borussia Dortmund of Manchester City, maar ook in de Europa League tegen Manchester United, Napoli of Besiktas. Naast deze opvallende keuze onthulde Vormer nog meer in MIDMID.

Kristof D'haene carrière

D'haene is zelf een ex-jeugdspeler van blauw-zwart, dat hij in 2010 inruilde voor stadsrivaal Cercle Brugge. Bij de Vereniging speelde hij in totaal vijf jaar, waarna hij naar een nieuwe West-Vlaamse club trok: KV Kortrijk. Voor rood-wit kwam hij acht seizoenen uit, bij wie hij sinds de zomer van 2021 kapitein was. De 33-jarige linksachter besliste deze zomer om een punt te zetten achter zijn carrière vanwege aanhoudend blessureleed aan de heup, maar kwam al snel op zijn beslissing terug, toen SK Roeselare kwam aankloppen, een club uit Derde Nationale. In totaal speelde de Kortrijkzaan 307 wedstrijden in de Jupiler Pro League, waarin hij veertien keer raak trof en dertig assists gaf.