Rangers-fans hebben OPVALLEND oordeel klaar over Clement na halen van bekerfinale en 1-3 winst

Sinds oktober is Philippe Clement de nieuwe trainer van Rangers. Na zijn ontslag bij AS Monaco gaat het bij de Schotse topclub een stuk beter. Met de Rangers nam hij het zondag op in de halve finale van de beker tegen Hearts. Met een dominante prestatie en 1-3 overwinning liggen de kaarten goed voor Rangers. Sterker nog: de Belgische trainer verloor nog niet met Rangers sinds zijn aanstelling. Op 17 december mag Philippe Clement op jacht naar zijn eerste trofee met de club. 

Clement halve finale beker vs Hearts

Clement zette met Rangers tegenstander Hearts gemakkelijk opzij met 1-3. Ex-Beerschot-spits Lawrence Shankland scoorde in het slot nog de 1-3, maar dat was dan ook de enige smet op de wedstrijd van Rangers. Nicolas Raskin zat niet in de selectie door een blessure. Andere 'Belg' Cyriel Dessers mocht ruim een kwartier invallen in de spits. Een ex-spits van Clement zijn tijd bij Club Brugge deed het goed in de Premier League. De fanatieke fans van Rangers zijn enorm lovend over de Belgische oefenmeester. Op 'X' uiten ze hun tevredenheid. We bundelden enkele reacties.

"Is iemand het eens met de gedachte dat Phillippe Clement iets weg heeft van Zinedine Zidane?"

"Eén ding dat een echte verandering lijkt te zijn onder Clement is het niveau van schotdominantie. In alle thuiswedstrijden onder hem liggen de percentages in de 70's of 80's. Als je dat combineert met een hoge xG, dan ziet dit Rangers-team er nu echt gevaarlijk uit.

Tegen Hearts 73,3% schotdominantie. Nu teams beuken"

"Rangers zijn een heel ander team onder Clement en daarom is iedereen boos. Niet vanwege een glimlach. Ze zijn bang".

"Clement is dé man"

"Het is nog vroeg en er moeten nog grote verbeteringen worden doorgevoerd, maar Clement heeft zeker al een aantal merkbare veranderingen doorgevoerd;
Het team neemt meer risico's, drukt harder, werkt harder, beweegt meer en speelt op de voorste voet tot het laatste fluitsignaal."

"Voor het eerst sinds Ramsey die penalty miste in Sevilla ben ik positief over de toekomst van Rangers. Clement heeft de ploeg in beweging gebracht en de steun verzameld. Hij is een prachtige kale Belgische tovenaar."

"We zijn helemaal vernieuwd onder Clement"

Clement Rangers vs Hearts

Ook na de 2-1 winst in de absolute slotfase in de competitie tegen Hearts waren de fans heel erg lovend over hun nieuwe coach. Volgens hen wonnen ze de wedstrijd nog mede dankzij zijn tactische wissels. Op Twitter gaven ze alvast hun mening over Clement. Ook een andere Belg, Onana, kreeg heel wat positieve tweets na zijn wedstrijd tegen West Ham.

"Ik hou van je passie"

"Philippe Clement is zeker de mentaliteit van het team aan het veranderen. Er moet nog onpeilbaar veel verbeterd worden en spelers moeten vervangen/geüpgraded worden, maar er zijn zeker bemoedigende tekenen zichtbaar."

"Doe zo verder baas"

"Ik hou van deze man, we moeten een liedje bedenken voor hem"

Philippe Clement Rangers

Eerder hadden de Rangers-fans ook al een mening over de komst van Clement.

"Goed gedaan, Rangers!"

"Welkom Philippe. We zijn enorm blij dat je hier bent."

"Ik ben er zeker van dat hij onze club terug op niveau zal krijgen."

"Ik ben zeer blij met deze aanstelling."

"Heel erg blij hiermee!"

"In tegenstelling tot de Playstation supporters in de tribune, heeft hij effectief titels gewonnen."

"Deftige aanstelling dit!"

Ook interessant