Martinez heeft goede reden voor selectie Siebe Van der Heyden: "Die kwaliteiten hebben we nodig"

Siebe Van der Heyden is dé verrassing in de selectie van Roberto Martinez voor de twee oefeninterlands tegen Ierland en Burkina Faso. Voor de verdediger van Union is het zijn eerste selectie voor de nationale ploeg. Door zijn goede prestaties bij de leider in Belgische competitie, kwam hij op de radar van de bondscoach. Martinez over zijn selectie: "Het profiel van Van der Heyden is heel erg interessant voor ons, maar ook zijn prestaties zijn doorslaggevend geweest."

Roberto Martinez

"Dit was een uitstekende kans voor Siebe Van der Heyden. Hannes Delcroix en Zinho Vanheusden haalden de selectie niet en Siebe heeft als linksvoetige verdediger kwaliteiten die we nodig hebben. Het is een beloning voor het mooie werk bij Union, maar een verdiende beloning.", aldus de Spaanse trainer van België.

Siebe Van der Heyden

Siebe Van der Heyden is een 23-jarige Belg met een marktwaarde van één miljoen euro. Hij werd geboren in Denderleeuw en heeft een verleden bij de jeugd van Club Brugge, maar vooral Anderlecht. In 2016  trok hij naar KV Oostende, twee jaar later naar FC Eindhoven. In de zomer van 2019 trok hij naar tweedeklasser Union, zo maakte Van der Heyden de hele evolutie mee naar de huidige leidersplaats in de Jupiler Pro League.

Roberto Martinez over de selectie van Siebe Van der Heyden