Zo ziet het klassement van 2022 eruit in de JPL: Club op 1, Beerschot 15de en nog wat verrassingen

In 2022 zijn er ondertussen al tien (of elf) wedstrijden gespeeld in de Jupiler Pro League en komen we steeds dichter bij de allesbeslissende play-offs. Als we een stand maken waarbij we enkel de uitslagen van dit jaar meetellen, dan zien we een aantal verschuivingen in het klassement. Sommige ploegen hebben verrassend goede resultaten gehaald, en anderen waren dit jaar dan weer beduidend minder dan voor de jaarwisseling. 

Stand JPL 2022

Als we bovenaan kijken, zien we dat Club Brugge over Union wipt in de stand. Club haalde evenveel punten dit jaar als Union, maar heeft een iets beter doelpuntensaldo. In de gewone stand staat Union zeven punten voor op Blauw-Zwart, wat wil zeggen dat Club een grote inhaalbeweging heeft gemaakt dit jaar. Verder zien we dat KAA Gent het ook zeer goed doet, dit mede door de achttien op achttien die ze recent hebben gehaald. 

Onderaan de stand zien we ook een aantal verschuivingen, met als opmerkelijkste de vijftiende plaats van Beerschot. In de gewone stand staan ze troosteloos laatste en is de degradatie een feit. Deze stand bewijst echter dat ze er alles aan gedaan hebben om de degradatie te vermijden, maar het mocht niet baten. Sommige ploegen hebben een match meer gespeeld in 2022 omdat ze nog een inhaalmatch tegoed hadden.

stand Jpl 2022

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link