HOE DAN? Debutant bij Rode Duivels hoopte op minuten, maar is geschorst tegen Nederland

Het gaat hard in de carrière van Loïs Openda. De jongeling van blauw-zwart, die alweer een uitstekend jaar kende met heel wat goals bij Vitesse, werd zelfs opgeroepen door Roberto Martinez voor de aankomende Nations League-duels. Eerder deze week liet hij zich nog uit over zijn toekomst bij Club, maar nu staan de ogen gericht op België. De spits had gehoopt op minuten tegen Nederland, maar is helaas voor hem geschorst. Hij pakte met de U21 tegen Denemarken zijn vijfde gele kaart en moet dus vanuit de tribune toekijken vrijdagavond.

Openda geschorst

Openda geschorst Nations League-duel Nederland

Openda Onana Nations League

Roberto Martinez maakte enkele weken geleden zijn (ruime) selectie bekend voor de vier Nations League-wedstrijden in juni. De bondscoach koos grotendeels voor de verwachte namen, maar toch zagen we ook twee verrassende spelers in de selectie. Loïs Openda en Amadou Onana waren de twee nieuwe namen. Beiden hebben ze nog geen cap voor het eerste elftal van de Rode Duivels, maar zijn wel vaste waarden bij de beloften. Ze bekronen zo een uitstekend seizoen. De Belgische supporters zijn ook heel tevreden. 

Reacties op selectie Rode Duivels

"Zeer tevreden om Onana en Openda te zien"

"Onana en Openda, ja!"

Ruime selectie Rode Duivels Nations League

Deze spelers zitten in de ruime selectie: Casteels, Courtois, Mignolet, Sels, Alderweireld, Boyata, Denayer, Faes, Mechele, Theate, Vertonghen, Castagne, Carrasco, Foket, T. Hazard, Meunier, Saelemaekers, De Bruyne, Dendoncker, Onana, Tielemans, Vanaken, Praet, Witsel, De Ketelaere, E. Hazard, Januzaj, Mertens, Trossard, Batshuayi, Lukaku en Openda. 

ruime selectie rode duivels nations league

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link