ONWAARSCHIJNLIJK! 4de provincialer won ALLE wedstrijden dit seizoen, 3 spelers met +24 goals

Met alle plezier van de wereld volgen we bij Voetbalflitsen niet enkel de hoogste afdelingen van het voetbal, maar ook de lagere regionen in België. Want dat ze aandacht verdienen, hoeft eigenlijk niet gezegd te worden. Vandaag zetten we FC Merksem in de kijker. Zij zijn namelijk bezig aan een uitzonderlijk seizoen in Vierde Provinciale. De ploeg uit Antwerpen won dit seizoen alle wedstrijden en scoorde daarbij ook immens veel doelpunten. 

FC Merksem

Deze mooie vereniging uit het Antwerpse zag voor het eerst het licht in 1959, toen ze aanvankelijk door het leven gingen als FC Bridge. Zo'n dertien jaar later sloten ze zich uiteindelijk aan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond onder de naam FC Bridge Merksem, wat zeven jaar later werd ingekort naar FC Merksem. Spelen doen ze in blauw en wit.

Vierde Provinciale

Sinds jaar en dag is FC Merksem actief in de Provinciale reeksen van ons Belgisch voetbal. Ze speelden ooit nog in Derde Provinciale, maar dit seizoen vertoeven ze in Vierde Provinciale B in Antwerpen. En dit jaar doen ze uitzonderlijke dingen.

In januari brachten we al een artikel uit omtrent de ongeziene prestaties van FC Merksem, toen ze na vijftien speeldagen - waarvan zij er veertien speelden - op de eerste plaats stonden met 42 op 42. Nu zijn we tien speeldagen verder en hebben ze nog steeds alle wedstrijden gewonnen, goed voor 66 op 66! Ze hebben elf punten voorsprong op eerste achtervolger Ekeren Donk. Ook scoorden ze maar liefst 122 waarvan de meeste goals van drie spelers kwamen die elk meer dan 24 goals scoorden: Dimitri Schurmans, Dries Luyten en Kevin Van Schaverbeke. 

FC Merksem won al hun wedstrijden, zéér straf