WTF! In de schaduw van de Ghelamco Arena wordt match in 4e provinciale stopgezet na bedreigingen

De wedstrijd tussen KVVHT Zwijnaarde B en FC Gent City in de schaduw van de Ghelamco Arena werd afgelopen weekend vroegtijdig stopgezet nadat er felle ruzie ontstond. Na een tweede rode kaart voor een speler van Gent City en een laat doelpunt van Zwijnaarde gingen de poppen aan het dansen. Enkele spelers van de thuisploeg werden geduwd en de scheids werd omsingeld en kreeg verwijten naar het hoofd geslingerd. De scheids besloot dan maar om de wedstrijd stop te zetten en de politie erbij te halen.

Zwijnaarde B-FC Gent City

Na twintig minuten stond het al 2-0 voor de Zwijnaarde B, maar de bezoekers gaven zich niet zomaar gewonnen en knokten terug. “Vlak voor de rust scoorden ze de aansluitingstreffer en na 65 minuten stond het zelfs 2-2", vertelt Jeroen De Veirman, trainer bij KVVHT Zwijnaarde B. “In de loop van de tweede helft vallen wij met tien man na een rode kaart voor een van onze spelers. Vlak voor het einde van de wedstrijd gebeurt hetzelfde bij de tegenstander”. Hierna begon de sfeer al wat grimmiger te worden.

In blessuretijd lukten wij de winning goal op een hoekschop. Twee minuten later gingen de poppen aan het dansen toen een tweede speler van hen een rode kaart werd getoond. De spelers van de bezoekende ploeg werden agressief, net als de staf en enkele supporters die het veld waren opgestormd”, voegt de trainer van de thuisploeg er nog aan toe.

Politie

De scheids voelde zich zo onveilig dat hij zelfs vroeg om politiebijstand. Toen de agenten arriveerden werd de sfeer langzaamaan weer rustig. In de loop van de week moet duidelijk worden of de uitslag behouden blijft of dat het een forfait-nederlaag wordt voor de FC Gent City.