Wie is Ayanda Sishuba, 17-jarig Belgisch toptalent bij A-ploeg van Lens én zoon van Asanda Sishuba?

De Rode Duivels gingen met de billen bloot op de Wereldbeker in Qatar en moesten na de groepsfase al huiswaarts keren. Het lijkt het officiële einde van de zogenaamde Gouden Generatie. Maar niet getreurd, er staat genoeg jong volk te popelen om over te nemen. Een nieuwe lichting jonge snaken, die ook genoeg talent hebben. Had je al gehoord van Ayanda Sishuba? De 17-jarige Belg is al gepromoveerd naar het A-team van Lens en mag nu zelfs mee op winterstage. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Ayanda Sishuba?

Ayanda Sishuba is één van die vele Belgische toptalenten die er aan zitten te komen. Sishuba is geboren op 2 februari 2005 en is momenteel dus nog altijd maar zeventien jaar. Sishuba komt al jaren uit voor de jeugdploegen van RC Lens, één van de grootste clubs van Frankrijk. Hij is dit seizoen actief op het vijfde niveau van Frankrijk en doet het daar met vier goals in zes matchen uitstekend. Hij kreeg onlangs zelfs promotie naar het A-elftal: hij mocht mee op winterstage met Loïs Openda en co. Sishuba maakte begin dit jaar zijn debuut voor de Belgische U17, waar coach David Penneman hem opstelde tegen Ierland.

Ayanda Sishuba Lens zoon van Asanda

De naam Sishuba doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen bij de oudere JPL-liefhebbers. Zijn vader Asanda speelde namelijk heel zijn carrière in België, bij Moeskroen, Heusden-Zolder, Antwerp en STVV. Vooral bij die laatste maakte hij furore: zijn favoriete tegenstander was steevast Anderlecht. In totaal verzamelde de ondertussen 42-jarige aanvaller 159 wedstrijden in België. Hij heeft alvast zijn goede genen doorgegeven.

Asanda Sishuba was een aalvlugge dribbelaar jaren geleden:

Ook interessant