WOW! Deze 4 Belgisch-Marokkaanse broers spelen allen op hoog niveau: Ryan, Samy, Jack en Camil

Uit de Belgische-Marokkaanse familie Mmaee zijn er vier broers die op een hoog niveau spelen. Ze doorliepen allen de jeugdopleiding van Standard. De oudste broer Jack Mmaee wist nooit door te breken als prof, maar speelt nu wel in Eerste Nationale. Samy en Ryan Mmaee spelen nu beiden bij Ferencváros in Hongarije en de jongste broer Camil Mmaee maakte onlangs zijn debuut in de Jupiler Pro League bij Standard.

Jack Mmaee

Jack Mmaee werd geboren op 16 november 1994. Hij doorliep de jeugdopleiding van Standard, maar vertrok in 2015 naar de jeugd van Roda JC. De flankaanvaller wist nooit door te breken in het eerste elftal. Hij vertrok dan maar naar Luxemburg om daar bij FC Wiltz, Niederkorn en RFCU Luxemburg te spelen. Nadat zijn contract in de zomer 2021 niet verlengd werd, zat hij een half jaar zonder ploeg tot hij op 20 januari 2022 een contract tekende bij KSK Heist uit Eerste Nationale.

Samy Mmaee

Samy Mmaee werd geboren op 8 september 1996. De centrale verdediger doorliep de jeugdopleiding van Standard en maakte 2014 zijn debuut in de Jupiler Pro League tijdens de wedstrijd Standard-Charleroi. Omdat hij in drie seizoenen tijd maar acht wedstrijden mocht spelen, werd hij in 2017 uitgeleend aan MVV Maastricht. Daar kwam hij wel aan spelen toe en deed hij 29 wedstrijden mee in de Nederlandse tweede klasse. Zijn goede prestaties leverden hem een transfer op naar Sint-Truiden. Daar wist hij nooit echt een basisspeler te worden en speelde hij maar 40 wedstrijden op drie seizoenen tijd. In 2021 besloot hij de overstap te maken naar het buitenland. Hij tekende een contract bij Ferencváros in Hongarije. Daar is hij wel een vaste waarde in de ploeg. Zo speelde hij in anderhalf jaar 24 wedstrijden voor de Hongaarse ploeg. Ondertussen is hij ook al Marokkaans international en kwam hij al zes keer uit voor Marokko.

Ryan Mmaee

Ryan Mmaee werd geboren op 1 november 1997. De spits doorliep net als zijn broers de jeugdopleiding van Standard. In 2014 maakte dan ook zijn debuut in Eerste Klasse tegen AA Gent. Voor Standard speelde hij uiteindelijk dertien wedstrijden en daarin maakte hij één doelpunt. Omdat hij meer speelkansen wou, werd hij uitgeleend aan Waasland-Beveren. Daar kwam hij met 20 wedstrijden en één doelpunt al vaker aan spelen toe. Toch werd hij het volgend seizoen opnieuw uitgeleend aan het Deense Aarhus GF. Hoewel hij er niet vaak speelde, wist hij in twaalf wedstrijden drie keer te scoren. Toen hij in de zomer van 2019 terug naar Standard ging, werd zijn contract niet meer verlengd, waardoor hij transfervrij werd. Hij tekende dan in september 2019 een contract bij AEL Limassol in Cyprus. Deze keer slaagde hij wel in een om een vaste waarde in de ploeg te worden. Op twee seizoenen tijd scoorde hij 25 doelpunten en gaf hij ook nog zeven assists in 59 wedstrijden. Zijn goede prestaties leverden hem een transfer op naar Ferencváros, de ploeg waar ook zijn broer Samy speelt. De spits lijkt helemaal vertrokken te zijn, in 32 wedstrijden scoorde hij daar vijftien doelpunten en gaf hij tien assists. Sinds 2016 is hij ook Marokkaans international, in negen wedstrijden voor zijn land scoorde hij al vier keer.

Camil Mmaee

Camil Mmaee werd geboren op 21 februari 2004. Ook Camil doorliep de jeugdopleiding van Standard en maakte onlangs zijn debuut in de Jupiler Pro League in een wedstrijd tegen Beerschot. Hij is net als zijn broer Ryan een spits en hij komt ook uit voor de nationale jeugdploegen van Marokko. Wie weet maakt hij dezelfde carrière als zijn broers.

Broers Mmaee

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link