Vorig seizoen 12 goals in 14 matchen… Turkse fans cynisch over ex-JPL-spits na 1e goal in 7 maanden

Ken je Jackson Muleka nog? De ex-spits van Standard speelt ondertussen sinds begin juli voor de Turkse club Besiktas. Na een uitstekend seizoensbegin kende hij een enorme terugval. De 23-jarige Congolees startte met vier goals in evenveel competitiewedstrijden geweldig, maar dan liep hij met de spreekwoordelijke neus tegen de feiten. 

Muleka eerste goal sinds september Besiktas

Vorig seizoen werd hij voor een halfjaar uitgeleend aan Kasimpasa en daar deed hij het met twaalf doelpunten in veertien wedstrijden meer dan behoorlijk. Dat charmeerde Besiktas en zij besloten om hem definitief over te nemen van de Luikenaars. Daar zullen ze momenteel minder tevreden over zijn. Na een goede start viel hij helemaal terug en hoewel hij in november nog een bekerdoelpunt wist te maken, kwam hij niet meer tot scoren in de Turkse competitie. Tot afgelopen woensdag, toen speelde Besiktas in eigen huis 3-3 gelijk tegen Konyaspor en net voor rust bracht Muleka zijn team nog op 2-0 voorsprong. Het was slechts zijn eerste competitiegoal sinds september. De Turken reageerden achteraf dan ook op een bijzondere manier! Trezeguet doet het daarentegen wel bijzonder goed in Turkije.

Turken over eerste goal van Muleka in 7 maanden 

"Hij moet zelf in schok geweest zijn"

"Laatste keer dat ik zo'n bericht kreeg was het nog september. Ik denk dat hij afscheid wil nemen met een doelpunt"

"Heeft Muleka gescoord of heb ik het verkeerd gezien?" 

"Oei, wat heb je nu gedaan?" 

"Dit doelpunt moeten we laten inkaderen"

"Negen maanden later doet hij het nog eens" 

Bekijk hier zijn doelpunt: 

Fans van Besiktas over Jackson Muleka na bekeruitschakeling

De ex-speler van Standard speelt sinds afgelopen zomer voor de Turken en begon nochtans goed aan dit avontuur. Toch was hij eerder dit seizoen kop van jut na de pijnlijke bekeruitschakeling tegen Ankaragucu. Wij bundelden enkele tweets:

"Emre Can, Salih, Umut Meraş, N'koudou, Redmond, Muleka zijn geen voetballers van het kaliber Beşiktaş, zij mogen vertrekken"

"Muleka is absoluut geen speler voor Beşiktaş, hij moet weg"

"We eindigden de wedstrijd met Necip, Atiba, Kerem, Redmond, Tayfur en Muleka voorin. Zelfs een lagere klasse team zou niet één van die 6 kopen, zelfs niet gratis..."

"Muleka moet worden opgegeven en net omdat hij niets van voetbal begrijpt, moet hij verkocht worden aan de Egyptische club Al-Ahly en zo profiteren we van het geld."

"Muleka is de slechtste speler in het team en is niet in staat om voor een grote club als Besiktas te spelen, zijn vertrek moet worden bevestigd en hij moet uit de club worden gezet 😡"

"Muleka, heel erg traag, heel erg slecht Beşiktaş verdient beter"

Ook interessant