Rangers-fans op hun hoede voor Union in de UCL: "Ze waren briljant vorig jaar. Onderschat hen niet"

Union Saint-Gilloise eindigde vorig seizoen als tweede in de Jupiler Pro League. Daarom mogen ze straks aantreden in de derde voorronde van de Champions League. Maandagmiddag werd geloot en het Schotse Rangers kwam uit de bus. Niet de grootste naam, maar wel de verliezend Europa League-finalist van vorig seizoen en de laatste jaren aan een sportieve opmars bezig. De meeste Rangers-fans waren tevreden met de loting en het feit dat ze niet Monaco lootten, maar ook heel wat supporters willen Union toch niet onderschatten. Wij bundelden enkele 'waarschuwende' tweets:

Rangers-fans over Union

"We zijn genaaid"

"Ze eindigden tweede in België. Er zijn geen makkelijke matchen" 

"Een lastige loting en ze hebben een voorsprong op ons in hun voorbereiding" 

"Dit is een hele goede ploeg, onderschat hem niet. Lastige loting, maar blij dat we thuis spelen in de terugmatch" 

"Ik snap niet waarom iedereen hen zo makkelijk afschrijft, ze zijn een goede ploeg!" 

"Ze waren degelijk toen ik hen bekeek - verkochten ze de meeste van hun sterkhouders?" 

"Veel moeilijker dan mensen laten uitschijnen. Ze waren uitstekend in België vorig jaar. Ik denk wel dat het iets beter is dan Monaco op papier"

"We zouden vertrouwen moeten hebben, maar het zijn geen watjes. Er zijn teveel ploegen xaar je nog nooit hebt van gehoord, die met volledige vrijheid spelen en in die matchen sterk presteren. We moeten goed uitkijken voor dit"

"Dat is een lastige loting by the way. Ze waren briljant in België vorig jaar." 

"Ze hebben net Feyenoord vernederd en eindigden tweede in de Belgiche competitie. Geen makkelijke match" 

Groepsfase Champions League

Indien Union de groepsfase wil bereiken, moeten ze twee tegenstanders zien uit te schakelen. Stel dat Union het over twee matchen haalt van Rangers, treffen ze nog een andere ploeg. Union speelt tegen Rangers eerst thuis, al moeten we dat met een korreltje zout nemen. Het Dudenpark voldoet niet aan de voorwaarden van de UEFA en dus trekt Union naar het stadion van OH Leuven, aan Den Dreef. Voor thuismatchen in de groepsfase kan het ook nog het Koning Boudewijnstadion worden. De heenwedstrijd wordt op 2 of 3 augustus afgewerkt en de terugwedstrijd staat een week later op het programma. Union is trouwens één van de vele Belgische clubs die graag een nieuw stadion zou willen bouwen.

Europese thuismatchen Union

Aan deze anthem mogen de Union-fans zich binnenkort verwachten, want ook in de voorronde wordt deze afgespeeld: