Zware klap: West-Vlaamse Tweede Nationaler houdt op met bestaan na financiële problemen

Een nieuwe zware klap voor het Belgische amateurvoetbal. Het West-Vlaamse KSCT Menen stopt na dit seizoen met bestaan na financiële problemen. De coronacrisis heeft er stevig ingehakt, waardoor stamnummer 56 besloten heeft er de stekker uit te trekken, zowel wat betreft de eerste ploeg als de jeugdwerking. Spelers en bestuur reageren met verslagenheid...

KSCT Menen

De West-Vlaamse club met clubkleuren geel en zwart bestaat reeds 116 jaar en kende zowel hoogtes als laagtes. Momenteel komen ze uit in Tweede Nationale, waar ze na twintig matchen op een vijftiende plaats staan. Niet enkel de eerste ploeg houdt op met bestaan, maar ook de jeugdwerking. Een zware klap voor de vele jeugdspelers, die na dit seizoen op zoek moeten gaan naar een nieuwe club.

Voorzitter reageert

Voorzitter Dimitri Mullebrouck reageerde in Het Laatste Nieuws op de beslissing. "De beslissing om te stoppen met het voetbal is de enige, bewuste, correcte en eerlijke keuze die we konden nemen. Dit omdat we de verdere toekomst niet kunnen inschatten wegens de budgettaire onzekerheid en niet verder willen doen met onvoorziene omstandigheden die ons pad zouden kruisen", aldus de voorzitter.

KSCT Menen

Ook interessant