Anderlecht-flop bezorgt zijn ploeg met goal 23e titel ooit na spectaculaire seizoensontknoping

Ken jij Isaac Kiese Thelin nog? De Zweedse spits werd ooit voor een kleine drie miljoen euro gekocht door Anderlecht, maar met amper vier goals en één assist viel hij er behoorlijk door de mand. Sinds 2022 speelt hij opnieuw in zijn thuisland bij Malmö. Daar gaat het de 31-jarige spits een stuk beter af. Op de laatste speeldag in de Allsvenskan scoorde hij in het allesbepalende duel tegen IF Elfsborg het enige doelpunt van de wedstrijd. Door deze goal was Thelin de grote held, want hij pakte met Malmö de titel voor eigen publiek. 

Isaac Kiese Thelin kampioen Malmö

Enkele weken geleden schreven we nog dat Elfsborg na elf jaar wachten op weg was om kampioen te worden. Het vel van de beer was al verkocht voor hij geschoten is, want niet Elfsborg, maar Malmö is kampioen geworden. Elfsborg had nochtans een makkelijk programma, maar liet het volledig liggen in de slotfase van de Zweedse competitie. Op de allerlaatste speeldag werd er dus rechtstreeks gestreden om de titel tussen Malmö en Elfsborg. Isaac Kiese Thelin was de grote held toen hij vanop de stip raak trof waardoor Malmö het met 1-0 haalde van Elfsborg. Voor de spits was het al zijn 22ste doelpunt van het seizoen.

Isaac Kiese Thelin Anderlecht

Anderlecht kocht Isaac Khiese Thelin in de zomer van 2017 voor 2,75 miljoen euro over van Bordeaux, maar leende hem meteen uit aan Waasland-Beveren. Na een geslaagd seizoen op de Freethiel - hij scoorde er negentien keer - kreeg hij een kans bij paars-wit. Daar vlotte het echter niet: amper vier goals in 1.324 speelminuten. Na uitleenbeurten aan Leverkusen, Malmö en Kasimpasa, trok FC Baniyas hem in september 2021 definitief aan. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten liet hem echter na nog geen jaar alweer vertrekken. De Zweed keerde terug naar zijn oude liefde Malmö. 

Thelin topschutter Malmö

Vorig seizoen scoorde Thelin achttien goals voor Malmö, en ook dit seizoen was hijvan groot belang. In Zweden begint de competitie vroeger, maar dat houdt de Anderlecht-flop niet tegen om vlotjes de weg naar doel te vinden. In de kampioenenmatch tegen Elfsborg scoorde hij dus de enige goal.