KRC Genk krijgt een officiële editie van Monopoly: Pierre Denier met 22 spelers op uniek spelbord

KRC Genk is al jaren een stabiele topclub in de Jupiler Pro League. De kans bestaat dat ze dit seizoen voor de vijfde keer landskampioen worden, en dat in het jaar waarin ze hun 35ste verjaardag vieren. De Limburgers hebben ervoor gekozen om samen met Groep 24 een speciale Monopoly-editie te lanceren in het teken van hun jubileumjaar.

Monopoly KRC Genk

In het najaar van 2023 zal er namelijk een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave komen onder de officieel erkende licentie van Hasbro. En dit alles in het teken van KRC Genk en haar 35-jarig bestaan. Zo zal je de geschiedenis van de club op een originele manier leren kennen. Opgepast: het gaat hier om een gelimiteerde Monopoly-editie. Hoeveel spellen er exact zullen gemaakt worden, is nog niet duidelijk, maar het gaat om een eenmalige productie die eind 2023 op de markt komt. 

Zo zal het spel er uiteindelijk uitzien langs de buitenkant

krc genk monopoly

Spelbord in wit-blauw jasje

Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar iconische spelers, maar ook naar locaties die aan de club verbonden zijn. Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes in een wit-blauw jasje gestoken. Zo zal je bijvoorbeeld met een bal of een beker kunnen spelen en bekende (ex-)Genk-spelers kunnen kopen. Welke spelers er op het spelbord te zien zullen zijn, ligt nog niet vast. Het is namelijk aan de Genk-fans zelf om hierop te stemmen. Via deze site kunnen de supporters stemmen op hun elf favoriete spelers uit het 35-jarig bestaan van de club. De meest populaire spelers zullen dan een plekje krijgen op het Monopoly-bord.

Pierre Denier

Eén iemand die alvast in het spel zal aanwezig zijn, is clublegende Pierre Denier. Hij is hier natuurlijk erg trots op "Het is bijzonder fijn om tussen al die jongens op het bord te staan. Wie het exact wordt weten we nog niet maar het zijn stuk voor stuk kleppers. Ik heb ze allemaal de revue zien passeren en onder mijn hoede gehad, fijn om daar een plekje bij te krijgen. Bovendien is het zeer leuk dat het gaat om spelers doorheen de geschiedenis van de KRC Genk en dus van alle lichtingen en ploegen", aldus Pierre Denier. Spelers die kans maken op een plekje op het spelbord: onder meer Paul Onuachu, Kevin Vandenbergh, Jelle Vossen, Kalidou Koulibaly, Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Thomas Buffel.

Pierre Denier is het gezicht achter deze Genk Monopoly-game

pierre denier krc genk monopoly

Groep 24

“Als club dragen we familiale waarden hoog in het vaandel. Geen manier om die beter te verankeren dan via het familiespel bij uitstek; Monopoly. Het is daarnaast een ideale manier om de banden met de supporters verder aan te halen. Dat zij het verleden en het heden van onze mooie club in dit spel kunnen verweven, maakt het extra mooi", besluit Erik Gerets, algemeen directeur van KRC Genk. Een prachtige samenwerking tussen KRC Genk en Groep 24, de makers van exclusieve Monopoly-uitgaves. Het spel zal zo'n €50 kosten.

De mascottes van Monopoly (Groep 24) en KRC Genk slaan de handen in elkaar

genk monopoly