Flopaankoop van 7 miljoen sluit terugkeer niet uit: "Ik volg bijna elke match van RSCA"

In de zomer van 2019 betaalde Anderlecht zeven miljoen euro voor de Nederlandse nummer tien Michel Vlap. Na een uitstekend seizoen met zestien doelpunten en zes assists in de Eredivisie werd hij weggeplukt bij Heerenveen. Al snel werd duidelijk dat hij zichzelf niet helemaal kon ontplooien in Brussel.

Michel Vlap

In zijn eerste seizoen was hij in 23 wedstrijden nog goed voor tien doelpunten en drie assists. Met deze statistieken is Michel Vlap zelf zeer tevreden. Het daaropvolgende seizoen, toen Kompany aangesteld werd als trainer, had de aanvallende middenvelder het moeilijk om zich in de basiself te werken. Daaruit volgde twee logische uitleenbeurten aan respectievelijk Arminia Bielefeld en FC Twente. Zijn persoonlijke hoogtepunt kende hij bij de Duitse eersteklasser. In een uitwedstrijd bij Bayern München kon Michel Vlap zijn eerste en enige doelpunt maken in de Bundesliga. De wedstrijd eindigde op 3-3 nadat hij ook nog goed was voor een assist. 

Terugkeer naar Anderlecht

Sinds de zomer van 2021 speelt Michel Vlap op uitleenbasis voor het Nederlandse FC Twente. In Nederland is hij geen onbekende, want hij speelde eerder ook al 65 wedstrijden voor Heerenveen. Met FC Twente staat Michel Vlap vijfde in de Eredivisie. Zijn aandeel daarin is eerder beperkt met maar drie doelpunten en één assist in 22 wedstrijden. Met nog maar twaalf speeldagen voor de boeg moet Vlap ook al denken aan zijn toekomst. De Nederlandse middenvelder ligt nog tot 2024 onder contract bij RSC Anderlecht en hij sluit niet uit dat hij volgend seizoen opnieuw in Brussel voetbalt: "Ik volg nog bijna elke wedstrijd van Anderlecht op tv. Ik kan niet voorspellen wat er in de toekomst zal gebeuren, maar een terugkeer naar Anderlecht sluit ik niet uit." 

Kompany

Het lijkt erop dat Vincent Kompany, trainer van RSC Anderlecht, nog steeds op de hoogte is van de prestaties van Michel Vlap. Kompany zou na de wedstrijd van FC Twente tegen RKC Waalwijk een berichtje gestuurd hebben naar Michel Vlap om hem te feliciteren met zijn wedstrijd. "Na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk stuurde Kompany me een berichtje en dat siert hem", vertelde Vlap. Dat is iets wat Vincent Kompany zeker niet elke wedstrijd doet, maar Michel Vlap kan deze felicitaties wel enorm hard appreciëren. Wie weet zien we Michel Vlap volgend jaar opnieuw aan het werk op onze Belgische voetbalvelden: "Mijn contract loopt nog tot 2024 dus officieel ben ik een Anderlecht-speler.", besluit hij.

Vlap over terugkeer naar Anderlecht

Vlap over contact met Kompany

Ook interessant