Suárez wil geen extra druk: "Daarom is captain zijn niks voor mij"

Suárez wil geen extra druk: "Daarom is captain zijn niks voor mij"

Bij Liverpool werd Luis Suárez regelmatig gevraagd of hij Steven Gerrard wilde vervangen als aanvoerder van het eerste elftal. Bij FC Barcelona waagt de Uruguayaan zich er liever niet aan, zo vertelt hij tegenover France Football.

Bij Liverpool had Suárez last van alle extra druk die het aanvoerderschap met zich meebracht. "Ik hou ervan om low profile te zijn, om één van de spelers te zijn. Ik ben er om een helpende hand te bieden aan mijn ploeggenoten, maar beslissingen maken is niets voor mij. Bij Liverpool heb ik die kans gehad en dat was geen succes."

De oud-Ajacied is in het dagelijkse leven niet zo druk als op het veld. "Daarom zullen mensen er vast van op kijken, maar ik ben best een rustig persoon. Ik ben niet iemand die haantje de voorste wil zijn. Ik wil gewoon winnen en meer niet.''

Trots

Suárez is trots op wat hij allemaal heeft bereikt in zijn voetballoopbaan. "Er zijn spelers die veel meer hebben met de media, zichzelf in de markt zetten. Dat boeit me allemaal niet. De prijzen die ik ooit in ontvangst heb mogen nemen krijg ik niet vanwege een goed woordje, maar vanwege goede prestaties."