Ex-RSCA-middenvelder verkozen tot Speler v.h. Jaar bij nationale ploeg, fans VOL lof: "Indrukwekkend"

De naam Josh Cullen doet bij elke Belgische voetbalfan wellicht een belletje rinkelen. De Ierse middenvelder verhuisde deze zomer samen, net als enkele andere JPL-spelers, met Vincent Kompany naar de Engelse tweedeklasser Burnley. Hij is daar net als bij Anderlecht een gevestigde waarde en ook bij de nationale ploeg speelt hij de pannen van het dak. Voor zijn prestaties bij Ierland werd hij onlangs verkozen tot Speler van het Jaar. De fans zijn dan ook vol lof na deze erkenning. 

Cullen Speler van het Jaar bij Ierland

"De 26-jarige heeft dit seizoen 18 keer gespeeld in het Championship en heeft in elke wedstrijd waarin hij speelde de 90 minuten volgemaakt. De middenvelder is een cruciale speler geworden in de manier waarop Kompany de speelstijl op Turf Moor heeft veranderd... goed gedaan jongen"

"100% verdiend" 

"Meer dan verdiend, grote speler" 

"Indrukwekkende speler" 

Cullen in Nations League Schotland-Ierland

Hoewel Ierland in september met 2-1 verloor van Schotland in de Nations League, haalden de Schotse fans toch hun loftrompetten boven voor de ex-middenvelder van Anderlecht. Zij vonden hem een zeer degelijke wedstrijd spelen en lieten dat ook duidelijk blijken op Twitter. Wij bundelden enkele reacties op zijn wedstrijd.

"Josh Cullen is een zeer nette speler. Een slimme en agressieve prestatie tot nu toe."

"Josh Cullen is een 'baller'... Ons driemansmiddenveld lijkt in goede handen te zijn als ik het zo zie."

"Josh Cullen is klasse."

"Josh Cullen maakt mijn wereld beter telkens hij op het veld komt."

Cullen MOTM bij Burnley

Op de eerste speeldag in de Championship werd de Ierse middenvelder meteen verkozen tot Man van de Match. Dat hij die prijs kreeg, was voor de meeste fans van Burnley niet helemaal verrassend te noemen. Zij vonden hun middenvelder meteen van grote waarde voor het team en kijken al uit naar de toekomst. Op Twitter lieten ze dat dan ook merken. 

"Wat een speler, goed gedaan Josh Cullen. Dacht dat West Ham hem had moeten houden om Mark noble te vervangen"

"Totaal werkpaard, totaal koopje, 96.3% pass completion"

"Toekomstige aanvoerder" 

"Andere klasse. Hij zal het kampioenschap verpulveren"

"Hij is geweldig"  

Ook interessant