Peperdure helikoptervlucht voor JPL-kampioen stuit op veel kritiek: "Op de gewone burger zijn kosten!"

Afgelopen weekend werd de Jupiler Pro League-trofee klaargezet op de Bosuil. Royal Antwerp FC kon namelijk kampioen worden en meteen gehuldigd worden in haar eigen stadion. Dit weekend ligt het echter een pak moeilijker. Er kunnen nog drie ploegen kampioen worden en op meerdere locaties kan er nog gevierd worden. Dat zorgt natuurlijk voor een klein probleempje bij de Pro League, want zij willen de nieuwe kampioen zo snel mogelijk huldigen, met de beker.

Helikoptervlucht Jupiler Pro League-kampioen

Daarom zou de Pro League eraan denken om een helikoptervlucht in te schakelen. Deze helikopter, met CEO Lorin Parys als één van de potentiële passagiers, zou dan tussen beide stadions vliegen om zo snel mogelijk op de juiste locatie te kunnen zijn: Genk of Brussel. Indien Antwerp alsnog kampioen wordt, dan zouden de beker naar de Bosuil gebracht worden, zij het later op de avond. Zo'n helikoptervlucht zou echter 2.500 tot 3.000 euro per uur kosten, een serieuze investering. En natuurlijk ook een zeldzame, want het is amper gebeurd dat er nog zoveel scenario's mogelijk waren.

Helikoptervlucht Pro League stuit op veel kritiek

Op sociale media kwam er echter veel kritiek op deze optie. Het ligt nog niet vast dat er een helikoptervlucht komt, maar de geruchten zorgen alvast voor veel commotie. Veel mensen vinden het niet kunnen dat de Pro League zoveel geld zouden besteden aan een voor hen overbodige helikoptervlucht. Zo vinden ze het bijvoorbeeld een optie om enkele replica's te maken van de JPL-trofee. Lees even met ons mee:

helikoptervlucht kampioen jupiler pro league

helikopter pro league kampioen

helikopter pro league kampioenhelikopter pro league kampioenhelikopter pro league kampioen

Ook interessant