Wie is Victory Beniangba, de 19-jarige Nigeriaanse aanvaller van Jong Genk in 1B?

Victory Beniangba is een 19-jarige aanvaller van KRC Genk en één van de aankomende talenten bij de Limburgers. De Nigeriaan is natuurlijk geen jeugdproduct van de club, want hij kwam vorige zomer over van een Egyptische ploeg. Dit seizoen is hij een sterkhouder bij de beloften in de Challenger Pro League. Tijd om hem wat beter te leren kennen, zoals we dat eerder deden met Yeboah Amankwah.

Wie is Victory Beniangba?

Victory Beniangba werd op 15 juni 2003 geboren in Yenagoa, dat is een Nigeriaanse stad. De aanvaller werd in eigen land opgeleid bij Dream Boys FA en Bayelsa, om in januari 2022 de overstap te maken naar het Egyptische Cleopatra FC. Daar zou hij echter nooit spelen, want hij werd er meteen uitgeleend aan Tala'ea El Gaish, een Egyptische eersteklasser waar hij zes keer scoorde in achttien matchen. Op 6 september 2022 haalde Genk hem definitief binnen, weliswaar om voor de beloften in 1B uit te komen. En daar doet hij het uitstekend!

Jong Genk

Beniangba maakte zijn debuut voor Jong Genk op 30 september 2022. Hij mocht toen meteen 90 minuten op het veld staan tegen Dender (0-2 nederlaag). Zijn eerste goal zou hij amper twee weken later maken. In een 3-2 zege scoorde de Nigeriaanse centrumspits één keer tegen de RSCA Futures. De wedstrijd nadien deed hij hetzelfde tegen titelkandidaat Beerschot VA. Beniangba schommelde weken tussen basis en bank, maar sinds begin februari 2023 is hij er opnieuw titularis. Tegen Virton scoorde hij één keer, een week later twee keer tegen SL16 FC.

Nigeriaanse aanvaller

Op 5 maart 2023 pakte de spits echter een rode kaart tegen de beloften van Standard in de degradatie play-offs van de Challenger Pro League. Hij werd betrokken in een opstootje en kreeg samen met Matthieu Epolo van Standard een rode kaart. Hij werd drie speeldagen geschorst en miste zo de matchen tegen Lommel, Virton en Dender. Beniangba is een Nigeriaan en dan gaan er meteen belletjes rinkelen. Onuachu, Osimhen, Orban, Moffi, Dennis ... het zijn allemaal Nigeriaanse aanvallers die gouden dingen lieten zien in de Jupiler Pro League. Wie weet kan Beniangba binnenkort doorstoten tot de A-kern. De man speelt bij Jong Genk met het rugnummer 79 en heeft een marktwaarde van 300.000 euro.

Ook interessant