Ontdek hier alles over de tv-rechten van het Belgische voetbal, Rode Duivels en Champions League

Om de zoveel jaar zit de Pro League samen met alle geïnteresseerden om te onderhandelen over de tv-rechten van de Jupiler Pro League. In 2020 werd die strijd gewonnen door Eleven Sports. Zij tekenden een contract van 103 miljoen euro dat geldt voor vijf jaar, met andere woorden heeft Eleven Sports na dit voetbalseizoen nog voor minstens drie jaar de rechten op 1A en 1B. Maar op welke zenders kan je kijken naar de Croky Cup, de Rode Duivels, de Champions League, de Europa League...? Een antwoord op al deze vragen krijg je hieronder. 

Eleven Sports

Zoals eerder aangekaart heeft Eleven Sports nog tot minstens 2025 de rechten om de wedstrijden van de Jupiler Pro League uit te zenden. Toen dat nieuws bekend raakte was er veel paniek bij Play Sports-abonnees, zij dachten dat ze allemaal een nieuw abonnement zouden moeten nemen. Uiteindelijk bereikten Eleven Sports en Telenet  een compromis waardoor de Telenet-klanten via hun Play Sports-abonnement ook naar Eleven konden kijken. Naast de Jupiler Pro League bezit Eleven Sports ook de exclusieve uitzendrechten van 1B en van de vrouwencompetitie (de Scooore Super League). 

Telenet en SBS 

Vanaf dat in 2020 bekend raakte dat Eleven Sports de uitzendrechten kreeg voor de Jupiler Pro League deed Telenet er alles aan om live-voetbal aan te bieden aan hun klanten. Uiteindelijk is dat ook gelukt, beide bedrijven kwamen tot een overkomst in augustus 2020 en vanaf dan zijn de Jupiler Pro League-matchen alsook de wedstrijden uit 1B en het vrouwenvoetbal te volgen bij Play Sports. De wedstrijden zijn wel niet meer met eigen omkadering, maar op speciaal ingericht kanaal, namelijk het Pro League Eleven-kanaal. De samenvattingen zijn sinds 2017 te zien op Play4. Dat is een zender van dochterbedrijf SBS van Telenet. Omdat ze naast de Champions League-wedstrijden hebben gegrepen, besloot SBS om in te zetten op het uitzenden van de Europa League en Conference League-wedstrijden op donderdagavond, maar zij moeten wel voorrang verlenen aan VRT, die de eerste keuze mogen maken voor welke wedstrijd ze willen uitzenden. 

DPG Media

In 2020 bereikten DPG Media net zoals Telenet een akkoord met Eleven Sports. Hierbij gaat het wel over de Croky Cup en niet over de Jupiler Pro League. Beide bedrijven raakten eensgezind over de uitzendrechten van de Croky Cup, maar ook over de digitale clips van zowel de Beker van België als de Jupiler Pro League. Dat wil zeggen dat je na het voetbalweekend altijd terecht kan bij HLN voor de beste momenten van de speeldag. Ook voor de wedstrijden van de Champions League kan je terecht bij VTM en dan vooral op VTM2, via dat kanaal proberen ze alle grote Champions League-wedstrijden uit te zenden en dat hopen ze in 2023 en 2024 ook nog te doen. Voor de halve finales en finale van de Champions League van het seizoen 2021/2022 kan je sowieso terecht bij VTM2. 

Alsof dat allemaal nog niet voldoende voetbal is op VTM, hebben ze ook de rechten voor de Rode Duivels. De kwalificatiewedstrijden voor EK's en WK's, de matchen in de Nations League en verschillende oefenwedstrijden zijn te zien bij VTM2. De grote toernooien moeten ze wel voor VRT laten. 

Proximus

Net zoals telenet heeft Proximus een goede deal gemaakt met Eleven voor vijf jaar. Op de betaalkanalen van de zender kunnen de mensen met een abonnement op dit moment genieten van bijna al het voetbal in Europa. Proximus heeft niet alleen buitenlandse competities in hun gamma, maar ook de uitzendrechten van 1A, 1B, de Scooore Super League, de Supercup en de Proximus eProLeague zijn in hun bezit. Als neusje van de zalm biedt Proximus via hun Pickx-kanaal alle Champions League-wedstrijden aan. Zij zijn samen met het Franstalige Club RTL de enige die de tot aan de kwartfinales enkel op dinsdag de Champions League-wedstrijden kan en mag uitzenden. 

Club RTL 

De Franstalige zender Club RTL is de zender die de wedstrijden van de Croky Cup uitzendt voor het Franstalig gedeelte van ons land. Daarnaast kan je bij de Franstalige zender ook terecht voor de verschillende Champions League-wedstrijden

VRT

Eerder kon je al lezen dat VRT de rechten heeft voor de EK's en WK's waarin de Rode Duivels al dan niet actief zijn. Maar ook voor het Europese voetbal kan je terecht bij de openbare omroep. Zij zenden op donderdagavond zowel wedstrijden van de Europa als van de Conference League uit. De VRT heeft ook de rechten net zoals Telenet om de samenvattingen van beide competities uit te zenden. 

Tv-rechten rode duivels,JPL en Europees voetbal

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link