WAANZIN! JPL-revelatie trapt land naar WK 2022 na enorme blunder ex-Club-doelman (VIDEO)

Deze week wordt het clubvoetbal vervangen door interlands over de hele wereld. Sommige landen spelen oefeninterlands, maar voor de meeste landen is het nog strijden om een ticket voor het WK 2022 in Qatar. Donderdagvoormiddag Belgische tijd ontving Australië Japan om één van hun laatste kansen te verzilveren richting WK 2022, maar dat was even zonder Union-revelatie Mitoma gerekend.

Mitoma

In minuut 84 mocht de vleugelspeler invallen voor Japan bij een 0-0 stand. Vijf minuten later maakte hij al meteen de openingstreffer. In extremis stelde hij de kwalificatie van Japan voor het WK 2022 helemaal veilig door een tweede keer te scoren. Ex-Club Brugge-doelman Matthew Ryan stond in doel bij de Australiërs en die zag er bij beide doelpunten niet al te goed uit. Voor Australië worden het nog stresserende dagen, die met hun derde plaats nog niet rechtstreeks geplaatst zijn voor het WK, maar nog wel barragewedstrijden moeten spelen. Japan daarentegen is met dank aan de JPL-revelatie Mitoma nu helemaal zeker van een deelname op het WK 2022 in Qatar. Bekijk hieronder de doelpunten!

Voorts zaten er nog heel wat bekende namen in de wedstrijdselectie van beide landen. Bij Australië speelde ook Sainsbury van KV Kortrijk en zaten Vukovic (ex-Genk) en Jeggo (Eupen) op de bank. Aan de andere kant bij Japan zagen we ook heel wat bekende gezichten. Zo stond Genkie Yunya Ito in de basis en op de bank zaten Schmidt (STVV), Kawashima (ex-Lierse en Standard) en Ueda (ex-Cercle). Zeer veel linkjes met de Jupiler Pro League dus in de wedstrijd tussen Australië en Japan!