Eerste keer ooit Nationaal voetbal... fusieclub is kampioen in 1e Provinciale na waanzinnig slot!

Bij Voetbalflitsen besteden we graag aandacht aan de wat lagere regionen in ons Belgisch voetbal. Inmiddels kennen we al heel wat kampioenen en degradanten. Vandaag stellen we je graag voor aan fusieclub Wambeek Ternat. De club uit Wambeek speelde onlangs kampioen in Eerste Provinciale Vlaams Brabant en zal zo voor het eerst uitkomen in het Nationale voetbal. Ze behaalden de titel pas op de slotspeeldag na een 2-0 zege tegen de ploeg die heel het seizoen op kop stond: Fenixx Beigem Humbeek.

KFC Wambeek Ternat historie

Oorspronkelijk was KFC Wambeek de oprichtingsnaam van deze sympathieke club. In 1950 werd de groenwitte club opgericht met als stamnummer 5561. Vanaf het seizoen 2019-2020 kwam er een samensmelting tussen KSKL Ternat tot de naam zoals deze nu is: KFC Wambeek Ternat. In vier jaar fusie is dit de tweede titel van de club. Volgend seizoen spelen ze zo voor het eerst in het Nationale voetbal. Ook de B-ploeg speelde kampioen in Vierde Provinciale dit seizoen, dubbel feest dus. KVC Wingene werd eveneens kampioen in Vierde Provinciale, deze club speelde in 2020 nog Nationaal voetbal.

KFC Wambeek Ternat kampioen Eerste Provinciale

Fenixx Beigem Humbeek begon aan de laatste speeldag met drie punten voorsprong op Wambeek Ternat. Het laatste duel was uitgerekend tegen elkaar. De thuisploeg wist dus wat te doen en dat deed het ook. Dankzij een 2-0 overwinning wipte Wambeek Ternat op de slotspeeldag over de grote titelconcurrent. Een waanzinnig slot met andere woorden, want Fenixx stond zo goed als heel het seizoen op kop. Met een gelijk aantal punten (59) waren het aantal gewonnen matchen doorslaggevend. Negentien tegenover de zeventien zeges van Fenixx. Door de zege op de slotspeeldag en een straffe eindspurt van 30/33 komt de ploeg volgend jaar uit in het Nationale voetbal. Proficiat met de waanzinnige titel, mannen! 

Ook interessant