Nottm Forest-fans dienen Riemer van antwoord na stevig verwijt: "Remember 1984. Stelletje bedriegers!"

Anderlecht-coach Brian Riemer gaf donderdag een persconferentie naar aanleiding van KV Oostende-Anderlecht en daarin had hij het ook even over de afgelopen transfermercato. Paars-wit haalde op deadline day Slimani binnen, maar greep ook naast Harry Toffolo, een 27-jarige linksback van Nottingham Forest. Paars-wit leek hem aanvankelijk binnen te hebben, maar last-minute werd de deal toch nog afgeblazen.

Harry Toffolo

"Door extreem onprofessionalisme haalde Nottingham Forest hem terug", klonk het bij Riemer op zijn persconferentie. Een domper voor RSCA, want ze wilden absoluut een linksback binnen halen. Uiteindelijk stapten ze zelfs naar de UEFA omdat ze vonden dat een handtekening van Toffolo bindend was het afblazen van Nottingham Forest ondoorgrond was.

Omkoopschandaal Anderlecht-Nottingham Forest 1984

De Nottingham Forest-fans zijn hier duidelijk niet mee opgezet. Ze vinden het niet kunnen dat Riemer hun club onprofessioneel noemt. En daarmee verwijzen ze maar al te 'graag' naar de halve finale tussen beide clubs in de UEFA Cup van 1984. Anderlecht verloor de heenmatch met 2-0, maar won de terugwedstrijd met 3-0 en plaatste zich zo voor de finale. De scheidsrechter kende paars-wit toen een erg discutabele strafschop toe en keurde een late tegengoal van Nottingham op vreemde wijze af. Het was Roger Vanden Stock die de feiten later bekende. Hij meende dat hij gechanteerd werd door het criminele duo Jean Elst-René Van Aeken. Anderlecht zou toen een lening van één miljoen euro oude Belgische frank aan de Spaanse scheidsrechter hebben toegekend. Een teken van wraak, zo lijken de Nottingham Forest-fans het nu wel te willen noemen.

"1984. Zuig het op, stelletje bedriegers"

"Oh liefste, wat een schande. Ik denk dat je tegenwoordig geen scheidsrechters meer omkoopt" 

"Ja, ze weten alles over die sjoemelaars" 

"Weet je wat? Je had de scheidsrechter toen maar niet moeten omkopen" 

"Er was geen contract getekend, dus geen deal. Ik zie het probleem niet" 

"'Onprofessioneel', kijk wie het zegt"