Opmerkelijk! Deze 16 ex-JPL-spelers zijn nu actief in de MLS, met Vázquez en Pozuelo

Major League Soccer, kortweg de MLS, is bezig aan een serieuze opmars. Het voetbalspelletje wordt steeds populairder in Amerika. Het is dan ook geen verbazing dat er veel goede spelers de weg vinden naar de Amerikaanse competitie. Zo spelen wereldsterren als Gonzalo Higuaín en Carlos Vela tegenwoordig in de MLS. Ook voor de fans van de Jupiler Pro League lopen er heel wat bekende namen rond, zo zijn er maar liefst zestien spelers met een verleden in de Jupiler Pro League. 

Ex-Jupiler Pro League-spelers in de MLS

In de MLS spelen bij LA Galaxy: ex-Anderlecht-spelers Sasha Kljestan en Dejan Joveljic, maar ook voormalig Club-speler Victor Vázquez. Bij D.C.United spelen dan weer Chris Durkin, Andy Najar en Brendan Hines-Ike, zij kwamen in het verleden uit voor respectievelijk Sint-Truiden, Anderlecht en Kortrijk. Ex-Gent speler Yuya Kubo en ex-Club Brugge-speler Kenneth Vermeer zijn dan weer samen actief bij Cincinnati.

Logan Ndenbe

Alejandro Pozuelo en Chris Mavinga, beiden ex-Genk, zijn nu actief bij Toronto. Victor Wanyama, die in een ver verleden nog even actief was bij Beerschot, speelt nu bij Montréal samen met ex-Waasland-Beveren-verdediger Rudy Camacho. Verder zien we dat Logan Ndenbe de enige Belg in de MLS is, hij komt uit de jeugd van Moeskroen en KV Oostende. Totslot zijn er nog Maxime Chanot (ex-KV Kortrijk), Randell Leal (ex-KV Mechelen) en Kemar Lawrence (ex-Anderlecht) die respectievelijk uitkomen voor New York City, Nashville en Minnesota.

Ex-jpl-spelers in de MLS

Ook interessant