Brute pech... 1e Provincialer reisde meer dan 500km voor Croky Cup, maar wordt dan uitgeschakeld

In de lagere regionen van het Belgisch voetbal was het voor heel wat ploegen de laatste speeldag van het seizoen. Sommige kampioenen kenden we reeds een pak op voorhand, maar voor enkele teams was het effectief knokken tot de allerlaatste match. Dat was het geval voor FC Destelbergen. De Oost-Vlaamse club had genoeg aan een puntje, maar won met 0-2 en is zo zeker van de titel in Tweede Provinciale A in Oost-Vlaanderen. Na de afknapper van vorig seizoen op de allerlaatste speeldag zal de club van coach Chris Janssens volgend zullen uitkomen in de hoogste reeks van het Provinciale voetbal.

FC Destelbergen historie

De blauw-witte club speelt al haar hele geschiedenis in de Provinciale reeksen en werd opgericht in 1950. Vorig seizoen stonden ze bijna tot het einde van de competitie op de eerste plaats, maar FC Kleit kon hen toen nog inhalen. De club in het Gentse won zelfs met 9-0 op de allerlaatste speeldag. Toch was dit niet genoeg en eindigden ze op een tweede plek. Dit seizoen was het wel prijs en dat kan je alleen maar oververdiend noemen. KVC Wingene, in 2020 nog in Derde Nationale, is dan weer kampioen geworden in Vierde Provinciale.

Coach Chris Janssens

Voor wie heel wat van voetbal weet zal Chris Janssens zeker geen onbekende zijn. De huidige coach van Destelbergen speelde in totaal 170 wedstrijden voor Lokeren, 65 wedstrijden voor de Nederlandse club Willem II en 102 wedstrijden voor KVC Westerlo (over alle competities heen). Hij speelde zelfs zeven interlands voor de Belgische nationale ploeg. In zijn trainerscarrière coachte hij onder meer Lierse en Dender. Bij KV Oostende en Cercle Brugge mocht hij de rol van assistent op zich nemen naast T1 Frederik Vanderbiest. Met Destelbergen heeft hij de favorietenrol zeker kunnen waarmaken met de verdiende titel als beloning. 

FC Destelbergen kampioen 2e Provinciale

De gedoodverfde titelfavoriet in Tweede Provinciale heeft haar favorietenrol kunnen inlossen. Na een knappe 28 op 30 in een sterke derde periode en een 0-2 zege op het veld van Maldegem is de Oost-Vlaamse club meer dan verdiend de kersverse kampioen. Na het afhaken van Sint-Laureins kregen we een ware nek-aan-nekrace met Sint-Martens-Latem. Pas op speeldag 27 pakte FC Destelbergen de leidersplaats over. Dat ze oververdiend kampioen zijn blijkt uit volgende statistieken. Met 84 gemaakte goals en 24 tegengoals hebben ze de beste aanval en defensie van de reeks. Van de 30 gespeelde wedstrijden hielden ze maar liefst vijftien keer de nul, straf!  Ze verloren amper twee keer en zullen in Eerste Provinciale zeker geen slecht figuur slaan. Proficiat met de welverdiende titel, mannen! 

FC Destelbergen kampioen in Tweede Provinciale

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link