Deense fans LOVEN verhuurde RSCA-man, die scoort én assist geeft in cruciaal titelduel: "Koop hem!"

De naam Kristoffer Olsson doet bij heel wat Anderlecht-fans wellicht een belletje rinkelen. De Zweedse middenvelder werd in de zomer van 2021 van Krasnodar naar Anderlecht gehaald, maar echt overtuigen kon hij in Brussel nooit. Een jaar later was een uitleenbeurt aan het Deense Midtjylland een logisch gevolg. Daar gaat het de Zweedse middenvelder veel beter af. Hij is niet de enige Anderlecht-flop, die het goed doet in het buitenland dit weekend: ook Trezeguet stond zaterdag aan het kanon!

Kristoffer Olsson vs Odense

In de cruciale wedstrijd om de titel tegen rechtstreekse concurrent Odense, stuwde de ex-Anderlecht-middenvelder zijn team naar de overwinning met een goal en een assist. De Deense fans waren dus door het dolle heen over Olsson. Ze willen dan ook dat hij permanent naar Denenmarken gehaald wordt.

"Als we hem niet kopen, is er iets mis..."

"Koop hem!"

"Oh, mijn god! Kristoffer Olsson geeft Midtjylland een 2-1 voorsprong aan het einde van de tweede helft!"

Bekijk hier zijn stats tijdens de wedstrijd, hetgeen hem zijn MOTM-award opleverde.

Bekijk hieronder zijn goal:

Kristoffer Olsson vs België

In de interland tussen België en Zweden stond Olsson ook aan de aftrap. Toen kreeg hij het echter hard te verduren na de wedstrijd. Veel Zweedse fans snapten niet waarom hij nog geselecteerd werd voor de nationale ploeg.

"Als Kristoffer Olsson de beste centrale middenvelder van Zweden is, hebben we een probleem"

"Ik wil Janne en Kristoffer Olsson nooit meer zien" 

 "Kan iemand, wie dan ook, mij vertellen waarom Kristoffer Olsson nog steeds bij de Zweedse nationale ploeg zit? Absoluut ongelooflijk"

 "Ik kijk geen internationale wedstrijd meer zolang Kristoffer Olsson in het team zit"

 "Kristoffer Olsson is trending en dat zegt veel over hoe slecht Zweden is"

 "Als ons nationale voetbalteam zelfs maar een kans wil hebben om te winnen, moet Kristoffer Olsson van het middenweld worden gehaald, iets wat al jaren geleden had moeten gebeuren"

Olsson vs Lazio Roma

Met Midtjylland vernederde de Zweedse middenvelder in september nog het Italiaanse Lazio Roma met 5-1 in de Europa League. Olsson stond 90 minuten op het veld en meerdere supporters uit zijn thuisland waren toen wel enorm enthousiast over de middenvelder.

"Isaksen heeft Lazio pijn gedaan, en Kris Olsson heeft een geweldige wedstrijd gespeeld. Dit is vernederend voor Lazio, maar FCM speelt ook een goede wedstrijd."

"Emiliano Martinez is veel te goed voor #sldk! Olsson trouwens ook. Als die twee en Evander zo samen kunnen spelen dan komen we dit seizoen wel door."

"Overigens vind ik dat we de clausules voor zowel Olsson als Martinez moeten verzilveren, wat ze ook zeggen. Martinez is een beest, wow! En god ik was vergeten wat een geweldige voetballer Kris is!"

"Wat een spel speelt Capellas' Midtjylland.  Dat middenveld met Olsson-Martinez-Evander is een van de meest interessante (zo niet de meest) in de Deense Superligæn... en we zullen zien in UEL. Uitstekende laatste dag van de markt voor Svend Graversen."

"Magisch" 

Wist jij dat Kristoffer Olsson ooit nog voor Arsenal speelde?