Georges Leekens: "Ik herken mezelf in Vincent Kompany"

Georges Leekens: "Ik herken mezelf in Vincent Kompany"

Toen Georges Leekens bondscoach van de Rode Duivels was had hij al eens een gesprek met Vincent Kompant over het trainerschap.Toen wist hij het nog niet, volgens Leekens, maar het was wel al duidelijk dat hij verstandig over het leven en over de business sprak.

"Als je hem nu ziet: wat voor initiatief hij neemt bij Anderlecht", begint Leekens in Sport/Voetbalmagazine. "Hij komt van een andere wereld, van een status van god bij Manchester City, en nu gaat hij in die frontlijn in Brussel staan. Om die club de glorie van weleer weer te brengen. Dat is Vincent."

"Ik ben fan van Kompany, maar dat is óók een beginnende trainer. Hij zal een beetje een rem moeten zetten op zijn ambitie, het idealisme dat jonge mensen kenmerkt moeten temperen in functie van de realiteit. Ik herken de situatie waarin hij zit van mezelf. Na drie jaar als trainer van Cercle, mijn eerste club, dacht ik dat ik trainer was. Ik ging naar Anderlecht en daar ging ik de boel wel even snel veranderen. Heel idealistisch was ik toen. Naïef ook. Ik heb inmiddels begrepen dat er meer bij komt kijken dan alleen trainen. Geduld is belangrijk, en dat is niet een van mijn sterkste eigenschappen."