WTF! Dit is de reden waarom Charlton-fans zakjes chips op het veld gooien...en dat allemaal dankzij Duchatelet

Roland Duchatelet is op z'n zachtst gezegd helemaal niet populair bij z'n Engelse club Charlton. Toen hij voorzitter werd van de Londense club beloofde hij nog dat hij zo snel mogelijk naar de Premier League wou, maar de realiteit is helemaal anders.

In plaats van promotie keek het in het seizoen 2016-2017 tegen degradatie aan naar de League One (derde niveau in Engeland). Ook daar liep het afgelopen seizoen niet van een leien dakje. Zo kon Charlton maar nipt ontsnappen aan (opnieuw) een degradatie. De supportersprotesten bleven groeien waardoor Duchatelet besliste om de club te verkopen...alleen vind hij maar geen overnemer.

Een van de redenen hiervoor is dat de club elk jaar 10 miljoen pond schulden maakt. Duchatelet heeft recent echter straffe maatregelen genomen om de kosten te beperken. Zo richtte hij zich tot zijn personeelskosten en dit werd allesbehalve in dank afgenomen door de fans. Er komen verhalen in de media over het feit dat jeugdspelers geen ontbijt meer krijgen op de club, dat personeelsleden in het donker moeten vergaderen en dat zelfs het toiletpapier achter slot en grendel blijft. Daarnaast getuigde een personeelslid dat hij toelating moest vragen aan de HR-dienst om een zakje chips te eten. Te belachelijk voor wooorden vonden ook de fans...dus smeten ze dit weekend doodleuk zakjes chips op het veld tijdens de wedstrijd. 

Niet goed bezig, Roland!