7 zeges! Belgische 2de klasser is nog ongeslagen in voorbereiding ... nu 1-2 winst tegen JPL-club

FCV Dender eindigde vorig seizoen negende in de Challenger Pro League en mag zo spreken van een geslaagd debuutseizoen op het tweede hoogste niveau van België. Komend seizoen willen ze weliswaar beter doen en daarom werd in de voorbereiding er dan ook stevig de pees opgelegd. Onder leiding van coach Timmy Simons zijn we benieuwd wat Dender komend seizoen kan betekenen in de Challenger Pro League. Promotie is te hoog gegrepen, maar een plek in de middenmoot moet zeker realistisch zijn.

FCV Dender voorbereiding

Voorlopig loopt de voorbereiding erg lekker voor de Oost-Vlamingen. Hoewel de oefenwedstrijden natuurlijk niet al te veel belang hebben, zijn mooie resultaten altijd meegenomen. En daar kan FCV Dender gerust over meespreken, want in deze oefencampagne verloren ze nog geen enkele wedstrijd. Eén keer speelden ze gelijk, maar al de andere wedstrijden werden gewonnen. Zo haalde Dender het met 0-7 van Denderleeuw, met 0-3 van KSV Oudenaarde, met 1-2 van ADO Den Haag, met 0-1 van Helmond Sport, met 1-3 van Voorde Appelterre en met 0-1 van OH Leuven. Gelijkgespeeld werd tegen Cercle Brugge (0-0), terwijl deze week ook werd gewonnen van KV Mechelen met 1-2. (Alweer) een knap resultaat!

KV Mechelen-Dender 1-2

In Heist werd deze week de oefenwedstrijd tussen KV Mechelen en FCV Dender afgewerkt. De Oost-Vlamingen stelden hun mogelijke typeploeg op met onder meer Marzo, Cools, Borry, Hens, M'Barki en Lallemand aan de aftrap. Bij Mechelen werd logischerwijs een B-elftal opgesteld met beloften en A-spelers die geen of weinig minuten maakten tegen Club Brugge. Terwijl Sandy Walsh scoorde voor KV Mechelen, zorgden Nsimba en Hens voor de Denderse doelpunten. Het doelpunt van de kapitein viel pas op het einde van de wedstrijd. Hoewel we niet teveel aandacht hoeven te schenken aan oefenwedstrijden, is Dender toch aan een knappe voorbereiding bezig.  Wat een contrast met RFC Seraing, die heel matig aan het nieuwe seizoen is begonnen!

Timmy Simons is sinds vorig seizoen de coach van FCV Dender. Hij verlengde twee maanden geleden nog zijn contract bij de Oost-Vlamingen.