Wie is Milan Robberechts, het 18-jarig talent van KVM dat hoge ogen gooide bij debuut in de JPL?

Speeldag vijf in de Jupiler Pro League zal niet enkel onthouden worden door het opvallende interview van Hans Vanaken, maar ook door de plotse opkomst van een 18-jarig talent. Zijn naam? Milan Robberechts. Onthoud de naam maar, want de kans lijkt groot dat we de Belg dit seizoen nog veel in actie zullen zien.

Wie is Milan Robberechts?

Milan Robberechts is een jeugdspeler van KV Mechelen, die normaal uitkomt voor de beloften.

Hoe oud is Milan Robberechts?

Milan Robberechts is geboren op 4 maart 2004 en is dus enkele maanden geleden achttien jaar geworden.

Wat is de positie van Milan Robberechts?

Milan Robberechts is een rechtervleugelaanvaller. 

Speelt Milan Robberechts in de nationale jeugdreeksen?

Jazeker. Milan Robberechts staat algemeen te boek als een talent en werd in november 2021 opgeroepen voor de U18 van België. Hij mocht twee keer starten, in de oefeninterlands tegen Engeland en Nederland. Hij deelde onder andere het veld met Lucas Noubi (groeibriljant van Standard) en Pierre Dwomoh, die ondertussen overbodig is bij Antwerp.

Wanneer maakte Milan Robberechts zijn debuut?

Milan Robberechts maakte zijn debuut voor KV Mechelen op speeldag vijf in de Jupiler Pro League; op 21 augustus 2022. Hij kwam in minuut 71 Jannes Van Hecke vervangen bij een 2-4 achterstand en deed dat met verve. Zes minuten na zijn invalbeurt lukte hij al de gelijkmaker en in minuut 85 bezorgde hij KV Mechelen zelfs de 5-4 overwinning tegen Westerlo. Dat leverde hem een plekje op in het elftal van de week.

Reactie Milan Robberechts op debuut met twee goals

Uiteraard was de jongeling na zijn debuut in de wolken: "Dat ik minuutjes krijg van de trainer maakt me heel blij. Ik had gehoopt dat ik 5 à 10 minuten zou krijgen, dus ben hier enorm blij mee. Ik scoor twee keer, dus dat is een mooi debuut zou ik zeggen. Maar morgen is een nieuwe dag en begin ik weer van nul. Eigenlijk is koppen niet mijn sterkste punt, maar de bal ging er goed in. Dit gevoel maak ik geen tweede keer meer mee. Ik ga straks de tijd nemen om alle berichtjes te beantwoorden die ik kreeg, maar eerst vier ik dit met mijn familie."

Bekijk hier de gelijkmaker van de aanvaller:

Ook interessant