Alles over de mogelijke tegenstanders van Antwerp en Anderlecht in de Conference League

Er werd maandagmiddag niet alleen geloot voor de derde voorronde van de Champions League, waar Union trouwens Rangers treft. Ook voor de kwalificatiewedstrijden in de Conference League werden balletjes in de trommel gegooid. Meer bepaald wie tegen elkaar zal spelen in de derde voorronde. In die pot zaten ook Antwerp en Anderlecht. Wij geven jou hier wat uitleg over de mogelijke tegenstanders. Wil je weten welke Belgische ploegen allemaal aantreden in Europa en in welke competitie? Dan moet je zeker dit artikel lezen.

Antwerp Conference League

Royal Antwerp FC neemt het in de tweede voorronde over twee wedstrijden op tegen het Kosovaarse FC Drita. Die tegenstander plaatste al een opvallende tweet naar aanleiding van deze Europese partij. Als RAFC doorstoot, dan wacht SJK Seinajoki of Lillestrøm SK. SJK Seinajoki is een Finse club die werd opgericht in 2007. In haar korte geschiedenis werd het in 2015 voor de eerste keer kampioen. Een jaar later won het ook nog de beker, best knap voor een club met zo'n korte geschiedenis. Vorig seizoen eindigden ze derde, wat recht gaf op deelname aan de eerste voorronde van de Conference League. Daar schakelden ze knap FC Flora Tallinn uit, vorig seizoen nog tegenstander van KAA Gent in de groepsfase.

SJK Seinajoki en Lilleström SK

Nu en volgende week donderdag neemt SJK het op tegen het Noorse Lilleström SK, dat ook favoriet is om door te stoten. Zij zijn iets gekender en werden al vijf keer kampioen van Noorwegen, zij het wel al 30 jaar geleden. In 2007 pakten ze met de Noorse beker hun laatste prijs. Hun laatste Europese match dateert al van uit het seizoen 2018/2019, maar door een vierde plek afgelopen seizoen kwalificeerden ze zich voor de tweede voorronde in de Conference League. Antwerp hoopt haar goede vorm uit de voorbereiding door te zetten.

mogelijke tegenstanders antwerp in conference league

Anderlecht Conference League

RSC Anderlecht treedt pas in de derde voorronde van de Conference League aan en is nu nog een ronde vrij. Paars-wit moet twee rondes zien te overleven wil het de groepsfase bereiken. Vorig jaar wonnen ze van Laçi, maar verloren ze van Vitesse. Nu wacht in de 'eerste' ronde alweer een haalbare klus: FC Aratat-Armenia of Paide Linnameeskond. Dat moet een makkie worden, de echte test zal pas in de laatste voorronde zijn. Benieuwd of Yari Verschaeren zijn goede vorm kan doorzetten

FC Aratat-Armenia en Paide Linnameeskond

FC Aratat-Armenia is niet onverwacht een club uit Armenië, die pas werd opgericht in 2017. Het promoveerde meteen en werd in 2019 en 2020 landskampioen. Tot nu toe speelden ze sinds 2019 elk jaar Europees, zij het voorlopig alleen nog maar voorrondes. In het seizoen 2020/2021 kwamen ze heel dicht bij de groepsfase van de Europa League, er werd toen maar nipt verloren van Rode Ster Belgrado. In de Conference League neemt Aratat-Armenia het nu op tegen Paide Linnameeskond, een club uit Estland die nog nooit kampioen werd en vorig seizoen derde eindigde. In de eerste voorronde schakelden ze wel knap Dinamo Tbilisi uit. De heenwedstrijd vindt plaats op verplaatsing op 4 augustus, de week erna volgt de thuiswedstrijd op 11 augustus in het Lotto Park.

mogelijke tegenstanders anderlecht in conference league

De Conference League anthem klinkt als volgt:

Ook interessant