Huilen met de pet op: Dramatische cijfers bevestigen andermaal de kwalijke reputatie van PO2

Play-Off 2 heeft al jaren de reputatie van niets meer te betekenen en amper volk aan te trekken. De cijfers van afgelopen weekend kunnen deze statement enkel maar bevestigen. Slechts twee van de zes thuisploegen konden hun stadion voor meer dan de helft vullen. Volgens Het Nieuwsblad gaat het om Royal Antwerp FC en KV Kortrijk.

The Great Old kon de bosuil voor zo'n 69% vullen met 9.000 verkochte tickets van de 12.975 beschikbare stoeltjes. KV Kortrijk daarentegen slaagde erin om zo'n 53% van zijn totaalcapaciteit te benutten. Bij de andere ploegen waren de cijfers dramatisch: Zulte Waregem kon 4.500 verwelkomen voor zijn wedstrijd tegen OH Leuven (37%), Lokeren lokte 3.462 toeschouwers (29%) en aan de Kehrweg zagen 2.088 supporters Eupen gelijkspelen tegen Beerschot-Wirlijk (26%).

Straffer nog waren de cijfers bij Lierse SK. De in financieel zwaar verkerende ploeg kon slechts 10% van zijn stadion vullen of met andere woorden 1.401 tickets verkopen. Ter vergelijking: Club Brugge en RSC Anderlecht was voor ruim 90% uitverkocht.