34-jarige Club Brugge-flop maakt zijn 1e goal in China ... samen in basis met andere ex-Bruggeling!

Henan Songshan Longmen verloor dinsdagmiddag met 1-2 van Shanghai Port en blijft zo op de vierde plek staan in de Chinese Super League. "Vanwaar deze info?", vraag je je nu ongetwijfeld af. Wel, daar is een goede reden voor. Bij de thuisploeg stond namelijk Tomás Pina, ex-Club Brugge, in de basis en scoorde hij! In de 81ste minuut lukte hij de aansluitingstreffer, maar verder dan 1-2 kwam Longmen niet...

Tomás Pina

Tomás Pina is een 34-jarige Spanjaard die voornamelijk op het middenveld speelt. Hij kwam in 2016 aan in Brugge met heel wat adelbrieven. De middenvelder werd gekocht van Villarreal voor drie miljoen euro en moest Club Brugge helpen in de Champions League-campagne. De veelbelovende transfer naar blauw-zwart draaide echter uit op een fiasco. 0/18 in de Champions League en amper elf optredens. Wat een contrast met die andere Spanjaard, Ferran Jutglà, waar de Spaanse fans enorm lovend over zijn! Na amper één seizoen werd Pina al terug verhuurd aan het Spaanse Alaves. Pina begon er heel sterk en werd later definitief overgenomen. Afgelopen seizoen was een dramatisch seizoen voor Pina en heel Alaves, want ze eindigden laatste en degradeerden dus. Zijn contract werd niet verlengd en hij kon dus gratis vertrekken.

Shangyuan Wang

Bij Alaves was Tomás Pina sinds zijn overgang weliswaar uitgegroeid tot een echte sterkhouder. In totaal speelde hij 145 wedstrijden voor de Spaanse club en ook vorig seizoen mocht hij al 29 keer aantreden. Hij gaf in al die wedstrijden echter geen enkele assist en scoorde ook geen enkele goal. Pina had een aflopend contact en tekende dus in China bij Henan Songshan Longmen. Daar speelde hij al vier keer mee en maakte hij dinsdagmiddag zijn eerste goal voor de Chinese club. Opvallend: bij Longmen stond ook die andere ex-Club Brugge-speler Shangyuan Wang in de basis. De Chinese middenvelder is er zelfs kapitein! Een andere ex-JPL-speler in China is Franko Andrijasevic.

Pina zijn stats bij Alaves vorig seizoen, erg matig!

tomas pina alaves gedegradeerd

Hieronder een video met een mooie goal van Pina in zijn periode bij Villareal,, talent had hij zeker:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link