18-jarige Belg maakt Juventus-fans GEK bij debuut eerste ploeg: "Uitstekende ontwikkeling, baller!"

Tijdens het WK in Qatar lagen de meeste nationale competities even stil, waardoor veel ploegen dit het ideale moment vonden om enkele jonge gasten te laten meetrainen met de eerste ploeg en hen ook te laten opdraven in oefenmatchen. Niet alleen in België is dit het geval, maar ook bij buitenlandse clubs. Denk maar aan de Italiaanse topclub Juventus. Daar mogen twee jonge Belgen momenteel meetrainen met de A-ploeg. Een leuke ervaring! Ondertussen maakten ze beide al hun debuut. 

Samuel Mbangula debuut Juventus eerste ploeg

De 18-jarige Samuel Mbangula mocht in de oefenpot tegen Rijeka invallen in minuut 78. Veel tijd had hij niet nodig om de Juve-aanhang te overtuigen van zijn talent, zo blijkt.

"Mbangula heeft dit seizoen bij de U19 al geweldige sprongen gemaakt. Zijn dribbeltechniek is fantastisch en hij is rustig voor doel."

"Mbangula, een baller!"

"Van deze groep heeft onder andere Mbangula het meeste potentieel."

"Mbangula lijkt een jonge versie van Cuadrado. Hopelijk maakt hij dezelfde carrière..."

"Mbangula zag er goed uit in die paar minuten dat hij op het veld stond."

"Van bijzondere spelers zie ik alleen Nonge, Mbangula en Huijesen."

Wie is Samuel Mbangula?

Bij Juve trainen sinds kort twee Belgen mee: Samuel Mbangula en Joseph Boende. Twee tieners die al het mooie weer maakten bij de U19 van Juventus en reeds aantraden in de UEFA Youth League. Tijd om hen wat beter te leren kennen. Samuel Mbangula, voluit Samuel-Germain Kinduelu Mbangula Tshifunda, is een 18-jarige flankaanvaller en Belgisch jeugdinternational. De jonge Belg werd geboren op 16 januari 2004 en werd opgeleid bij R. Léopold FC, FC Brussels Strombeek, Club Brugge en Anderlecht. In de zomer van 2020 ruilde hij paars-wit in voor de U17 van Juventus. Dit seizoen was Mbangula al goed voor vijf goals en één assist in de Primavera 1, de U19-competitie van de Italiaanse clubs. In de Youth League kon hij al drie goals en twee assists achter zijn naam zetten. Indrukwekkend! 

Joseph Boende

De tweede Belg die momenteel mag meetrainen met de A-ploeg van Juventus is Joseph Boende, voluit Joseph Nonge Boende. Deze Belgische middenvelder is één jaar ouder dan Mbangula, hij werd namelijk geboren op 15 mei 2005 en is momenteel 17 jaar oud. Boende werd volledig opgeleid bij RSC Anderlecht en trok vorig jaar naar Juventus. Daar mocht hij dit seizoen eveneens vijf wedstrijden meespelen in de Youth League, de beloftenversie van de Champions League. Boende is eveneens Belgisch jeugdinternational en heeft Congolese roots. Mbangula en Boende, twee jonge Belgen met een mooie toekomst voor zich. Wanneer mogen ze hun debuut maken voor het eerste elftal van Juventus?

Hier zien we Mbangula in de Youth League scoren tegen Benfica:

En hier zien we Nonge Boende scoren tegen de U19 van Empoli: 

Ook interessant