Echte SMAAKMAKERS: 9 ex-JPL-spelers zijn gratis op te pikken, waaronder Mangala en Bacca

De transferperiode is volop aan de gang. Alle clubs willen zich zo goed mogelijk versterken met het oog op de start van de competitie. Niet elke club is financieel sterk genoeg om miljoenen tegen spelers aan te gooien. Daarom zijn deze 9 spelers met een JPL-verleden misschien de buitenkans voor JPL-clubs die kapitaal minder krachtig zijn.
Zo is Carlos Bacca vanaf 30 juni gratis op te pikken. De Colombiaanse spits werd ooit nog topschutter van Club Brugge. Hij schitterde ook vaak in de Europa League.

Ex-JPL-spelers transfervrij

In het verleden is al meermaals gebleken dat dure inkomende transfers geen garantie is op succes, kijk maar naar Nicolae Stanciu of Kamal Sowah. Daarom is het de ideale kans voor JPL-clubs om deze spelers gratis op te pikken. Echter zullen de looneisen van enkele spelers een groot struikelblok blijven voor de Belgische clubs. De overige vrije spelers zijn: Chancel Mbemba, Cheikhou Kouyaté, Nathan Kabasele, Stéphane Badji (ex-Anderlecht), Tomás Pina, Anthony Limbombe (ex-Club Brugge), Babacar Guèye (ex-STVV en Zulte-Waregem) en Franse verdediger Eliaquim Mangala (ex-Standard). Stuk voor stuk toppers die opzoek zijn naar een nieuw avontuur in hun carrière.