ZIEK: ooit 4x Belgisch kampioen turnen, nu knalt hij 4e Provincialer naar titel met 55(!!) goals

In één sport uitblinken is voor veel mensen al lastig, laat staan in twee. Hugues Van Holderbeke kan zeggen van wel. Hij turnde op topsportniveau en werd zelfs vier keer Belgisch kampioen. Door deze topsportcarrière moest hij het voetbal wel vijf jaar aan de kant laten liggen. Hij begon namelijk te voetballen op zijn vijfde bij KAA Gent, maar dit was niet te combineren met het turnen. Op zijn 20ste begon Van Holderbeke terug met voetballen en dat was hij duidelijk niet verleerd. Hij werd vorig seizoen al topschutter met 49 goals en doet dat kunstje even over dit seizoen. Van Holderbeke is één van die vele straffe mannen uit de amateurreeksen.

Hugues Van Holderbeke

Tot zijn twaalfde speelde Van Holderbeke in de jeugdopleiding van KAA Gent en voetbalde daarna nog voor enkele ploegen in de lagere reeksen. Door zijn turncarrière zei hij het voetbal voor vijf jaar vaarwel. Tijdens deze periode werd Van Holderbeke vier keer Belgisch kampioen. Op zijn 20ste pikte hij zijn voetbalschoenen van de haak en was hij het voetballen duidelijk niet verleerd. Na periodes bij Lochristi, Dynamo Beervelde en Zingem trok hij vorig seizoen naar Vierde Provincialer SKV Oostakker. 

SKV Oostakker kampioen

Vorig seizoen was Van Holderbeke goed op dreef: hij scoorde 49 goals en werd daarmee topschutter. Dit seizoen doet hij gewoon verder op dat elan: Oostakker kroonde zich in Vierde Provinciale A in Oost-Vlaanderen tot kampioen van haar reeks. Dat grotendeels te danken aan Van Holderbeke... Hij leidt momenteel de topschutterslijst met maar liefst 55 goals. In twee seizoenen tijd trof hij al meer dan 100 keer raak. Straffe statistieken!

Hugues Van Holderbeke Oostakker kampioen Vierde Provinciale A

Voor wie Van Holderbeke wat beter wil leren kennen: