Club in opmars! 1e Provincialer dwingt Nationaal voetbal af met 3e(!) promotie op rij

Sommige sprookjes blijven wél degelijk duren. In het Belgisch amateurvoetbal bijvoorbeeld. KVV Sint-Denijs heeft afgelopen weekend nationaal voetbal afgedwongen na de 0-3 zege tegen concurrent KSK Beveren. De Oost-Vlaamse club is zo zeker van promotie na het vrijgekomen ticket van kampioen Borsbeke, dat geen licentie aanvroeg voor Derde Amateur. Het meest opvallende is dat de club voor de derde opeenvolgende keer promoveert. Heel straf!

KVV Sint-Denijs historie

De club uit Oost-Vlaanderen werd opgericht in 1922 en kwam dit seizoen uit in Eerste Provinciale. In 2020 speelde de groene club kampioen in Derde Provinciale. Hun eerste jaar in Tweede Provinciale werd, zoals bij zoveel clubs, stopgezet wegens de coronapandemie. Een jaar later was het wel prijs en dwongen ze promotie naar Eerste Provinciale af via de eindronde. Ook dit jaar mag er terug gevierd worden. Na de 0-3 zege tegen grote concurrent KSK Beveren zijn ze officieel zeker van promotie naar het Nationale voetbal. Een heel ander verhaal bij RC Hades, de club uit Tweede Nationale vraagt ondanks de koppositie geen licentie aan voor Eerste Nationale.

KVV Sint-Denijs promotie

Doordat kampioen Borsbeke geen licentie aanvroeg voor het nationale voetbal is Sint-Denijs als hoogst gerangschikte met een licentie zeker van promotie. Vorig seizoen werd al geschiedenis geschreven doordat de club voor het eerst in 100 jaar naar Eerste Provinciale klom. Nu is het misschien wel nog straffer. Met een tweede plaats dit seizoen dwingen ze een derde opeenvolgende promotie af, wat toch heel erg straf is. Volgend seizoen zullen ze dus uitkomen in Derde Nationale en wie weet wat ze daar kunnen verwezenlijken. Alvast een dikke proficiat met de promotie aan iedereen binnen KVV Sint-Denijs. 

KVV Sint Denijs opmars

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link