Héél straf: in 2016 nog mislukte RSCA-transfer, nu topschutter in 2e Provinciale met 37 (!) goals

Ook het seizoen in het amateurvoetbal loopt op zijn einde, zo werd bijvoorbeeld Standaard Denderleeuw al kampioen in Tweede Provinciale B. Ook in de Tweede Provinciale A is er al een kampioen: Royal Union Flémalloise. De Luikse club telt ondertussen 70 punten met nog twee wedstrijden te spelen en daar had vooral topschutter Dylan Lambrecth een aandeel in. Hij maakte maar liefst 37 doelpunten in 28 wedstrijden. 

Dylan Lambrecth topschutter in 2e Provinciale A 

Het kan snel gaan in de voetballerij, zo ondervindt ook Dylan Lambrecth. In 2016 tekende hij nog een contract bij Anderlecht en ondertussen voetbalt hij in Luik, voor de club Royal Union Flémalloise. Ook maakte hij ooit deel uit van de gouden generatie bij KRC Genk, waar hij voetbalde met Benteke en Courtois. Echter brak hij daar nooit door omwille van ruzie met de trainer. De Belgische spits in inmiddels 30 jaar en heeft dus nog een aantal, hopelijk mooie, voetbaljaren in het voorruitzicht. 

Transfer naar Anderlecht

In 2017 maakte Lambrecth de overstap naar Anderlecht. Toen van RFC Luik voor de som van 200.000 euro. Een vreemde transfer kan je vaststellen. Zijn toenmalige manager zou banden hebben gehad bij Anderlecht. Hij speelde geen enkele wedstrijd voor paars-wit, maar hij werd meteen uitgeleend aan tweedeklasser Roeselare. RSCA werd dat jaar wel kampioen. 

Dylan Lambrecth topschutter in Tweede Prov bij Royal Union Flémalloise

Een oud interview met Dylan Lambrecth:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link