Duitse traditieclub op weg terug na pijnlijke degradatie: 5 zeges op rij en ex-JPL-speler aan boord

HSV, ofwel Hamburger SV, is een echte traditieclub. De Duitse club uit Hamburg werd in haar glansrijke geschiedenis zeven keer landskampioen van de Bundesliga, won drie keer de DFB-Pokal en kende ook Europese successen. De laatste jaren was het echter een heel pak minder, met een pijnlijke degradatie naar de Tweede Klasse in 2018 tot gevolg. De afgelopen vier seizoenen slaagden ze er net niet in om opnieuw te promoveren, maar dit jaar lijkt niemand hen nog tegen te houden. Een andere traditieclub op de weg terug is FC Kaiserslautern.

HSV

HSV is namelijk met een 24/30 aan het seizoen begonnen. Acht keer werd gewonnen, twee keer verloren. Na de 1-2 zege op Hannover, wonnen ze nu al vijf wedstrijden op een rij. Vrijdagavond scoorden ze nog de winning goal in de 92ste minuut. Wie trouwens bij de Duitsers voetbalt, is ex-Zulte Waregem-speler Jean-Luc Dompé, die het er erg goed doet. De top twee promoveert automatisch naar de Bundesliga, de derde speelt barrages. Oké, het is nog vroeg op het seizoen, maar na vier jaar lijkt Hamburger SV toch echt wel klaar voor een comeback op het hoogste niveau.

Duitse traditieclub

En of we HSV missen in de Bundesliga. De ploeg uit Hamburg is niet alleen een echte traditieclub met een rijke geschiedenis, maar heeft ook een erg fanatieke aanhang. Het Volksparkstadion heeft een capaciteit van maar liefst 57.000 toeschouwers en elke thuiswedstrijd zit het stadion bomvol. Hopelijk lukt het hen om terug te keren, net zoals Schalke 04 daar vorig seizoen in slaagde.

Beelden na de late winning goal op Hannover, een derby in het Noorden van Duitsland.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link