Clement ziet speler voor €100M vertrekken, die terecht komt in INDRUKWEKKEND lijstje met Tielemans

Philippe Clement verhuisde afgelopen winter van Brugge naar Monaco. Zowel sportief als extra-sportief een enorme stap vooruit voor de Belgische coach. Na een matige start dat bijna het einde voor Clement bij de Monegasken betekende, zette hij een hele straffe reeks neer waardoor hij strandde op een derde plaats. Maar welke ploeg Clement volgend seizoen ter beschikking krijgt, blijft een groot vraagteken. 

Doorverkoop

AS Monaco blijft een team dat jonge talenten opleidt of goedkoop wegplukt en daarna met veel winst doorverkoopt. Zo doen de laatste weken ook de geruchten de ronde dat Aurelién Tchouaméni Monaco zal inruilen voor een Europese topclub. Liverpool en Real Madrid hebben hun interesse kenbaar gemaakt, laatstgenoemde zou zelf bereid zijn om 100 miljoen euro neer te tellen voor de 22-jarige middenvelder. 

Top 10 uitgaande transfers 

Mocht deze deal doorgaan, zou dit de op één na duurste uitgaande transfer zijn voor de Franse club. Wereldtalent Kylian Mbappé ruilde in 2018 Monaco in voor PSG voor een bedrag van 180 miljoen euro, waarmee hij op de eerste plaats staat wat betreft duurste uitgaande transfer voor Monaco. In het lijstje vinden we ook nog toppers als Rodriguez, Fabinho en Martial terug. Ook voor Youri Tielemans is een plaats weggelegd. Met zijn transfer van 45 miljoen euro naar Leicester City staat hij op de negende plaats.